Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.11.2021., 15:29   #57738
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Ne citas pazljivo... nigdje nisam pisao da bi se sa ljetnim gumama moglo voziti po snijegu bez kazne, ako ne napravis nesrecu. To si ti krivo interpretirao iako sam jasno pisao.

Kako bi mjerio temperaturu? A kako u Njemackoj ili Svicarskoj odredjuju sta su zimski uvjeti?

Mozda zovu Vakulu, ili strucnjake poput tebe... ali vjerojatne ne

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
A di sam ja spomenuo snijeg? Nigdje. Ti si rekao da bi dozvolio da se vozi ljetnim gumama i zimi ako ne vladaju zimski uvjeti. I ti si rekao da bi zimski uvjeti primjerice bili 4 stupnja celzijeva npr.

To je gotovo nemoguće za praksu. Šta, ja se vozim po Čičkoj Poljani di je realno 0 stupnjeva, a u Gorici je izmjereno 5 stupnjeva. I mene sad lupi lik sa ljetnim gumama jer nisu dobre za takve uvjete, ali zato jer je najbliža meteorološka stanica u Gorici on neće biti kriv jer je tamo izmjereno 5 stupnjeva.

To što ti predlažeš bi bio čisti kaos. Ne mogu se postavljati takve granice jer uvjeti na cesti nisu isti. Temperature i uvjeti mogu ogromne varijacije imati na kilometar, i manje, sasvim su drugi uvjeti na istoj temperaturi voziš li se na normalnoj cesti, u kotlini ili na vijaduktu. Te slobodne procjene vozača samo smanjuju sigurnost na cesti, ništa drugo. Ako se u nešto malo pouzdam u životu, onda su to ljudi, a ovi tu s brdovitog balkana u prosjeku su u tome čista nula.

A ne sad da se prije vožnje gleda prognoza, gledam termometar ili šta sve ne ako idem na cestu. Ako se hoćeš voziti zimi, onda imaj odgovarajuću opremu. Postojeći zakon o zimskoj opremi treba još daleko postrožiti, a ne uvoditi neke fore sad s temperaturom i uvjetima. Ionako u našim zakonima imamo previše izuzeća i olakšica za svaki buket (cvijeća)
Exomaniac je offline   Reply With Quote