Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.11.2021., 12:56   #57731
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Teško je mijenjati zakom radi jedne blage zime. Nije samo stvar mokrog kolnika,ljetna guma gubi svojstva na hladnoci kao i zimska ljeti. Ja bih ukinuo pravilnik o ljetnim 4mm. Stavio bih da moraš imat zimske ili cijelogodisnje koje imaju oznaku da se mogu voziti i u jacim zimskim uvjetima. I mir svima
Ako cemo o blagim zimama, bilo ih je vise od jedne. Osobno sam se cesto vozio s ljetnim gumama, cak i po snijegu. Znaci nije da se ne moze.

A ukinut pravilo o ljetnim gumama neces gledati jer je to jos jedan udarac na dzepove biraca. Iako bih se slozio da bi bilo dobro za sigurnost na cesti.

Ja tvrdim da je bolje pravilo kaznavanja ljetnih guma dok su zimski uvjeti na cesti, a JAKO kaznjavanje ako si sudjelovao u sudaru sa ljetnim gumama dok su zimski uvjeti (manje od 4C npr, da se ne ulazi u mjerenje poledice ili sta ja znam).

Jer pravilo "mogu bit na cesti ako u gepeku imam kisele krastavce" je glupo i ljudima daje laznu sigurnost.

Bolje zabraniti ljetne gume na 4C i manje nego dozvoliti da ih vozis kad hoces ako u gepeku imas amajliju.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Elven je offline   Reply With Quote