Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.11.2021., 21:29   #57724
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Meni je iskreno ovo ok, polovica 11-og i trebaš zimulje ili cjelogodišnje.
Da istina, jedan dan može bit +15 ali iduće jutro će bit +2 i magla i klizat ćeš se na svakom zavoju.
Citiraj:
Autor zalman1 Pregled postova
Ma da, baš super, izađeš s autom popodne na cestu kad je sunce i +7, nakon par sati padne ispod 0, krene padat snijeg i više nisi legalan.
Kakvi 'realni uvjeti' kad se vrijeme mijenja 10x dnevno i po noći pada debelo ispod nule.

Vjerujem da po tim zemljama gdje nije određeno datumski da svejedno svi stavljaju zimske kad nastupi taj period.
Promjene se uvjeti dok si ti na ručku negdje, ostavit ćeš auto i doma taxijem ili te netko poveze.

Ne želiš zapdadati u te probleme? Staviš zimske.

Ali imaš izbor.

Ovo kod nas da ti lanci u gepeku nešto pomažu je totalni idiotizam... u 99.9% slučajeva nećeš stavljati lance, niti će to biti dozvoljeno, a opet u tih 99.9% slučajeva kada pada snijeg, u recimo Zagrebu, će ti zimska guma biti puno bolja nego ljetna.

Znači ti lanci u gepeku znače frišku figu, a natjerati ljude da razmišljaju "hm, imam ljetne gume, hoću li danas izaći na cestu?" je puno vrijednije.

Imam osobno frenda koji ne mjenja gume, ali bome niti ne ide na cestu kada procjeni da su mu uvjeti preriskantni. Uvijek postoji taxi. On si je tako odlučio, i ima pravo na to.

Takvo pravo prakticiraju i Švicarska i Njemačka, i to mi se sviđa.

Reći "stavi lance u gepek i odjednom tvolje ljetne gume mogu van po bljuzgi i poledici" je idiotizam.
Elven je offline   Reply With Quote