Ma nije apt loš, samo su ovdje package maintaineri gadno zeznuli. Lik upisao apt install steam i deinstaliralo mu se pola desktopa. Još mu je i došla obavijest, ali nije skužio da će se nešto opako dogoditi. A zašto i bi skužio, windows korisnik, samo lupaj yes, yes, next, next

Iskreno, za sve ove godine s apt-om, kad bi se uopće sjetio, vjerojatno bi na prste jedne ruke morao nabrojiti kad mi je instalacija nečega napravila neku štetu. Govorim o jubuntu i debilanu. Autoclean i autoremove rijetko koristim, ali ni tu ne bi trebala nastati neka veća šteta ako su packageri odradili svoj posao. Problem je što je tih ljudi sve manje, vremena je sve manje, netko ih treba i platiti, ne mogu vječno raditi badava.
Sve više se prelazi na neke prepakirane gadosti tipa snap. To ne bi ni komentirao.
U firmi smo 90% na windowsima radi razvojnih alata, ali su serveri svi na linuxu i tu i tamo treba nešto i po tome prčkati. To su muke što mlađa windows ekipa ne pozna niti terminal niti osnove rada *nixa. Jedan kolega mi se žali kako linux ne valja... Pitam što je bilo. Digao je neku distru, ne znam koju, nebitno. I sad mu fale neki programi. Ne zna čovjek da svaka distra ima nekakvo centralizirano mjesto za instalaciju aplikacija, ono valjda oduvijek

I tako on skidao kojekakve tarballe i raspakiravao lokalno pa pokretao. I sad ga ja pitam pa kamo je to stavio!? Lik je doslovno kao root raspakiravao svaki tar u /bin /sbin /lib... i sl. Redom po direktorijima dok nije proradlio

U jednom trenutku sve prestalo raditi i sad linux ne valja.
Poanta je treba barem malo truda uložiti i skužiti kako nešto radi ispod haube. Malo manje vremena za windowse, malo više za linux

Osim voljenog androida, to je u startu složeno za debile i tu ne treba uopće uključivati mozak