Citiraj:
Autor medo
Ako su neki ovdje ćaknuti ja sam onda psihijatrijski slučaj  Ja sam na Debianu od sredine 90-tih  Na poslu sam na RedHatima samo kad moram (kao i na AIX-ima i sl.).
Ubuntu mi je do jučer bio lakši izbor za development ili multimedia desktop kad sam htio da mi jednostavno radi. Prvo su ubacili spyware u 14.nesto release (mislim) koji je Amazonu javljao naše aktivnosti. Zatim su u 18.04 LTSu maknuli Unity koji mi je bio jako dobar, a u zadnje vrijeme kenjkaju sa forsanjem snapova. Zadnji Ubuntu ima Firefox u snapu. Nećeš razbojniče.
I onda se nedavno pojavi Debian 11 koji je baš bullseye. Od svih većih releasova Debiana do sada ovaj najmanje zaostaje u novim stvarima. I brz je pogotovo na starijem hardwareu.
|
hahaha, zato i imamo toliko Linuxa

Moj put u linuxu je bio Arch -> Manjaro -> Fedora -> Ubuntu... očito je idući debian
@Tomek
što se tiče Arch-a, slažem se potpuno s tobom, previše se vremena potroši na njega. Sićam se kad je tek izaša pa ga iša slagati od nule na laptopu, 7 dana mi instalacija trajala

Ali Manjaro mi je nekako najbolji arch based sustav, dosta je elegantno napravljen i ima pun kufer aplikacija i supporta za njega na internetu, ne moraš se toliko lomiti.