11.11.2021., 12:31
|
|
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Autor Blagus
Kod svakog operatera pravilo je da se treba držati HAKOM-ovih uputa i eskalirati onako kako su propisali.
Konkretno, u tvom slučaju:
Ako si ti već 15 dana bez interneta, a nisi im onemogućio pristup Fritzu, onda imaš pravo na naknadu od 2400 kuna i gledaj na to kao da su ti poklonili preko godinu dana interneta
Dalje, budući da su Fritza reklamirali kao kompatibilnog s njihovom mrežom, možeš inzistirati da ga osposobe. Ako odbijaju, eskaliraš s prvostupanjskom pa drugostupanjskom žalbom, nakon toga možeš pisati HAKOM-u. Ista stvar je i ako ti ne žele isplatiti naknadu, bez obzira jesu riješili kvar ili ne.
Iz mog iskustva, drugostupanjska žalba je dovoljan motivator svima njima da se riješi bilo kakav problem. Od naknade nikako nemoj odustati, a ja bih na tvom mjestu inzistirao i da osposobe Fritza. Sretno.
|
Ma moj Fritz ne da je kompatibilan nego je na njihovom ACS-u, kupljen od iskona, jos pod garancijom. DSL linija gori ono zeleno pun gas, ovi imaju neometani pristum fritzu ali uzalud kada neznaju.
Ja cu im se sigurno zaliti na sve moguce adrese iako mi je vec lagano dosta. Fakat bi internet nazad u prvom redu.
Citiraj:
Autor sipe
Ja nemam njihov, ja imam fritz 7530 di sam samo podesio 3 stvari, username password i VLAN ID i radio je 3 mjeseca bez da sam ga restartao itijednom.
I točno 10.11 u 3 ujutro kad je očistio vezu PPPoE timeout. Prvo sam mislio da su mijenjali username/pass, ali 99% sam siguran da su nešto drkali po VLAN ID. Poslao sam im još jedan email pa ako nešto jave bit će super.
Da pošto ti imaš službeno njihov fritz kod tebe je drugačije.
Kod mene njihov router radi (speedport), fritz ne. Kad i ako ga tebi srede, vjerojatno će i moj proraditi
Probam danas povući speedport podatke, pretpostavljam da ovo radi
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2101
|
Ako se mozes ulogirati na bilo koji nacin to bi bilo cudo. Po meni ili je format username-a ili je vlan. Trece ne vjerujem jer ako radi speedport na istoj toj liniji nema sto biti nego ovo dvoje.
|
|
|