View Single Post
Staro 08.11.2021., 13:15   #6318
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Vidis vraga, ovo je dobra ideja za kvm "tower" setup-e. Ili recimo 2x2 pa upola niži...
Mmm, stvarno i nije loša ideja... Jedino bi ih morao sve pospajati sa stražnje strane, što znači da bi mi ormar izgledao kao švicarski sir

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Ooooo jbt, drugi ljudi kupuju namještaj (ormare) prema dimenzijama sobe, a Trekie4 prema dimenzijama Adisona
Prioriteti kolega, prioriteti...

Upavo sam se zato i trebao riješiti sve one "krame" (svih drugih konfi, 3dfx Voodooica i ostalog) da napravim mjesta za Adisone. Naravno, kako sam vidovit znao sam da Adisoni budu došli pa sam se po tome i organizirao ... vradžbine!

PS, želio bi ukazati na jednu zabavnu činjenicu, koja je svima promaknula ... pa čak i meni. Naime, situacija je sljedeća - postoje tri različita "modela" Adisona. Standardni Midi Tower prve generacije (Mk 1), standardni Midi Tower druge generacije (Mk 2) kao i manji mATX tower kakav se vidi na fotki.

Razlika između Mk 1 i Mk 2 "Midi Towera" ima puno, pa sad ne budem ovdje pametovao o razlikama na šasiji, LEDicama i ostalim sitnicama, ali recimo da je najupadljivija ona na kliznim vratima - Mk 1 NEMA natpis "Adison", dok ga Mk 2 ima, baš kao i mali mATX tower koji je sudeći po "dokazima" došao negdje između Mk 1 i Mk 2.

Međutim, upravo u ovome i je apsurd ... koliko je meni poznato, postojalo je baš i SAMO 3 različita modela/kombinacije na istu temu. Dolaskom P4 ere Adison je već digao ruke od ovog modela i krenuo prodavati standardna Codegen kućišta (model 6012), kakva se i dan-danas mogu naći online. Uglavnom, da skratim priču - postojala su dakle 3 modela. Od kojih sve imam po TOČNO dva komada. Dva komada Mk 1, još dva Mk 2 i sad dva komada mATX.

Stoga mi nešto govori da je saga o Adisonima napokon gotova, i da je ovo što sam našao sve što postoji. Naravno, sad kad sam to rekao - ako ikad budem u prilici pokupiti još jednog to svakako budem (pa makar bilo i za dijelove), ali intuicija mi govori da ih više ne bude bilo. Nekako su se brojevi previše dobro posložili da bi bilo mjesta za iznenađenja

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 08.11.2021. u 13:44.
  Reply With Quote