Samo da se zna, nisam se raspitivao za MX300 Vortex 2, ja već svoju imam
A imam i Chaintech 6ASV0 sa ESS Maestro 2 čipom, klonom Vortex 2 i full A3D podrškom. Imao sam problema sa USB trošilima, znalo mi se dogoditi da se iz potpuno nasumičnog razloga USB uređaj ugasi i da ga Win98 više ne prepoznaju sve do restarta.
Sumnja je pala na regulaciju voltaže ... tim više što kad sam pokušao backup-irati hard na eksterni (kroz USB i vanjski WD koji se napaja kroz USB) ovaj bi prestao raditi kroz par minuta i cijeli bi posao propao. Pa sam odlučio sve počupati i promijeniti kondiće. Sve što sam mogao, nekih 20-ak njih ... koliko vidim, isplatilo se!
"Tayeh" kondiće oko RAMova sam zamijenio Panasonicom, dok sam Sanyo zamijenio "Yage" kondićima. Koliko budu bili bolji i/ili pouzdani vrijeme će pokazati, ali za sad barem budu poslužili i udahnuli nov život u staru 6ASV0 koja je godinama trunula i čekala svoj trenutak
Također sam zamijenio tri mališana od 4.7uf/50V (također Panasonicom), odmah uz CD-ROM audio ulaz i PCI slot ... i to zato što su bili fizički oštećeni. Jednog sam odvalio osobno, dok sam otvarao PCI plehić dok su druga dva bila nabijena od nekog drugog. Možda od kakve kartice ili petljanja po konfi - nemam pojma!
Na žalost, nisam uzeo u obzir da je Panasonic nešto malo viši od Tayeh kondića, i da zbog toga veliki broj kartica (pa tako i moj Dial-Up modem) ne stanu u PCI utor, zbog izbočine na kartici. Stoga sam morao zatvoriti otvor i modem staviti na jednu razinu ispod...
Inače, nisu kondići jedini koje sam nadogradio... Kad sam stavio Matrox G450 odlučio sam nadograditi i procesor. Prije sam forsirao PII, 350 ali sam na njegovo mjesto stavio PIII 550:
Sad mi je jedina briga kako sve to opravdati u servisu i zadržati jamstveno pravo... Ali budem se valjda i toga dosjetio!