View Single Post
Staro 04.11.2021., 22:05   #6275
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Iluzionist Pregled postova
Nabaci još mahovine pod kotao Svešteniče...vrijeme je.
Nadam se da imaš još koju pijetlovu nogu u pričuvi

Po jedna za s370, Super Socket 7 i Slot 1 konfu.
Borim se sa hardovima, no gotovo sve što mi je prošlo kroz ruke a da je period correct je falično na na neki način (baš čudno, zar ne?). SD card adapteri su puno bolje rješenje (nabavio, isprobao), no ipak, barem jednu konfu da dobijem za sada, a da je 100% autentična i ispravna, ja zadovoljan.

Kod mene se sve to posloži za probu, raskopa, i čeka da kockice dođu na svoje mjesto. Nema žurbe
Btw, upao sam i među neke laptope, ima jedan gaming kojega bih baš volio uskrsnuti, no čekam da mi dođe pa da vidimo "ima li mu leka"
Uglavnom, sve samo ne dosadno
Zanimljivo, ja sam rijetko kad imao problema sa hardovima... Istina da neki nisu radili, ali bi u pravilu "onaj sljedeći" u kutiji uvijek bio ispravan i (više-manje) "period correct".

S druge strane, za SVE godine sakupljanja retro hardvera nisam vidio niti jednu 3dfx grafičku sa PCI sučeljem, OSIM naravno Voodoo1 i V2.

Edit
A kad smo već kod period-correct i PCI grafičkih... Napokon sam gotov i sa najnovijim Adisonom

Kao što sam već nekima rekao u živo i/ili preko telefona, riječ je o čudnoj konfi, stvarno nisam siguran što da o njoj mislim. Ploča ja kao što sam već napomenuo Chaintech 6ASV0 - jedna od onih mATX ploča koje imaju sve integrirano, BEZ AGP slota.

Međutim, sad kad sam to rekao ... ta ista ploča iz nekog razloga također ima integriran ESS Maestro 2 zvučni čipset. Za one koji nemaju pojma o čemu je riječ (poput mene, do prije nekoliko dana), riječ je o klonu Aureal Vortex 2 čipa, sa full softverskom i hardverskom podrškom za A3D zvučnu "akceleraciju" kako su to onda zvali. Stoga, nakon montiranja duggieve Matrox G450 PCI, stavljanja JOŠ 128MB RAMa (256 total) i zamjene PII 350 za PIII 550 dobio sam sasvim solidnu, moćnu konfu koja vrti gotovo sve igre onog razdoblja bez većih problema.

Naravno da glavni bottleneck i DALJE bude bila grafika (G450 nije nikad bila zamišljena kao grafa za igranje igrica), i da je bench test u 3DMark 99 to i potvrdio, ali u svakom slučaju radi 100x - ako ne i 1000x bolje od integrirane "ATI Rage Pro Turbo", sa svega 4MB koja se mučila i sa Carmageddonom II ... a da o ozbiljnijim igrama tipa Unreal, Half-Life, Deus Ex i slične uopće ni ne pričam

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 04.11.2021. u 23:14.
  Reply With Quote