Citiraj:
Autor Iluzionist
Nabaci još mahovine pod kotao Svešteniče...vrijeme je.
Nadam se da imaš još koju pijetlovu nogu u pričuvi

Po jedna za s370, Super Socket 7 i Slot 1 konfu.
Borim se sa hardovima, no gotovo sve što mi je prošlo kroz ruke a da je period correct je falično na na neki način (baš čudno, zar ne?). SD card adapteri su puno bolje rješenje (nabavio, isprobao), no ipak, barem jednu konfu da dobijem za sada, a da je 100% autentična i ispravna, ja zadovoljan.
Kod mene se sve to posloži za probu, raskopa, i čeka da kockice dođu na svoje mjesto. Nema žurbe 
Btw, upao sam i među neke laptope, ima jedan gaming kojega bih baš volio uskrsnuti, no čekam da mi dođe pa da vidimo "ima li mu leka" 
Uglavnom, sve samo ne dosadno 
|
Zanimljivo, ja sam rijetko kad imao problema sa hardovima... Istina da neki nisu radili, ali bi u pravilu "onaj sljedeći" u kutiji uvijek bio ispravan i (više-manje) "period correct".
S druge strane, za SVE godine sakupljanja retro hardvera nisam vidio niti jednu 3dfx grafičku sa PCI sučeljem, OSIM naravno Voodoo1 i V2.
Edit
A kad smo već kod period-correct i PCI grafičkih... Napokon sam gotov i sa najnovijim Adisonom
Kao što sam već nekima rekao u živo i/ili preko telefona, riječ je o čudnoj konfi, stvarno nisam siguran što da o njoj mislim. Ploča ja kao što sam već napomenuo Chaintech 6ASV0 - jedna od onih mATX ploča koje imaju sve integrirano, BEZ AGP slota.
Međutim, sad kad sam to rekao ... ta ista ploča iz nekog razloga također ima integriran ESS Maestro 2 zvučni čipset. Za one koji nemaju pojma o čemu je riječ (poput mene, do prije nekoliko dana), riječ je o klonu Aureal Vortex 2 čipa, sa full softverskom i hardverskom podrškom za A3D zvučnu "akceleraciju" kako su to onda zvali. Stoga, nakon montiranja duggieve Matrox G450 PCI, stavljanja JOŠ 128MB RAMa (256 total) i zamjene PII 350 za PIII 550 dobio sam sasvim solidnu, moćnu konfu koja vrti gotovo sve igre onog razdoblja bez većih problema.
Naravno da glavni bottleneck i DALJE bude bila grafika (G450 nije nikad bila zamišljena kao grafa za igranje igrica), i da je bench test u 3DMark 99 to i potvrdio, ali u svakom slučaju radi 100x - ako ne i 1000x bolje od integrirane "ATI Rage Pro Turbo", sa svega 4MB koja se mučila i sa Carmageddonom II ... a da o ozbiljnijim igrama tipa Unreal, Half-Life, Deus Ex i slične uopće ni ne pričam