View Single Post
Staro 04.11.2021., 01:11   #1455
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Mislim da nije problem ni KDE ni Gnome po sebi. Oba su problem jer oba sucelja imaju svoje muhe. Kad smo kod toga dalo bi se i o ostalim suceljima raspravljat al drzimo se ovdje ova dva glavna. U konacnici ovisi sto korisniku odgovara. Mene baterija na Y520 ionak zajebava (Windows 10 se random gasi jer baterija instantno ode na 0% cak kad je lap na struji, na Linuxu je power Management ionak potrgan pa je to bolja opcija za moj lap) pa me power management ne muci toliko (al da - Gnome nije Laptop friendly). TLP pomaze samo djelomicno. Gnome meni osobno najbolje odgovara jer je jednostavan - nije mi na putu kak bi se reklo. Instaliram par extenzija koje trebam (3 ukupno) i to je to. Google integracija radi jako dobro pa mi ne treba 3rd party client za Gdrive. I kao sto si naveo - izgleda dobro + moze izgledat jos puno bolje (je volim prckat po temama svako malo).
Da, power management je banana, ali puno je bolje kad se stavi TLP i undervolta. Na KDE-u mi baterija redovno traje preko 7 h, sa GNOME-om oko sat manje.

Cloud ne koristim pa mi Google integracija nije bitna. Kad si spomenuo teme, KDE tu nema konkurencije, možeš ga pretvoriti u što hoćeš.

Unity:
https://www.dedoimedo.com/computers/...ike-unity.html

Mac:
https://www.dedoimedo.com/computers/...-like-mac.html

Windows 10:
https://www.dedoimedo.com/computers/...ike-win10.html

I cijeli KDE ekosistem mi se jako sviđa, redovno koristim KDE Connect, Kate, KRDC, Okular, KGet, Kaffeine, Kdenlive,...

Citiraj:
Ok...Fedora 35 instalirana (friska instalacija)...i par stvari ne sljaka. Ansible DNF modul radi Python upgrade-a - ne sljaka. Pipewire...na bilo cemu zvuk krcka, pucketa. Ok reko isto sranje ko ko prelaska na pulseaudio, vjerojatno treba neki conf fajl tweakat. I onda...

https://ask.fedoraproject.org/t/pipe...appeared/14477

Zato nebremo imat lijepe stvari na Linuxu. Standardi su hebeni vic. /etc je univrzalni direktorij na sistemskoj razini gdje se spremaju conf fajlovi svih aplikacija. Tocka. Amen. Nema diskusije. I onda ovi biseri to promijene. Izmjenu lokacije systemd skripte mogu jos donekle shvatiti.

Pa sam sebi si odgovorio...

Citiraj:
Jednostavno se sve svodi na to sa kojim sranjem se korisnik zeli boriti - i nijedan OS/sucelje nije imuno na tu problematiku. SKoro bi se reklo da je problem u fragmentaciji Linux okoline (i je al hebiga s druge strane je do jedne razine i prednost). U konacnici - sve je banana

I na Ubuntu imam lagano razbacane conf fileove tako da ništa čudno. Negdje sam vidio da sve više migriraju na /usr, tko će ga znati.

Što se Ansiblea tiče, dev nije ažuran. Pipewire mi zasad ne stvara probleme.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305