View Single Post
Staro 03.11.2021., 22:04   #12
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Asus je uvijek imao dvije godine jamstva osim ako tamo na Otočju nije drugačije.

Inače, jesi li ga ubo baš u type C ili A? Pitam jer sam ja napravio tu glupost i srećom spalio samo taj jedan front USB port. *ebi ga, mrak bio u sobi, stick je 2in1 pa ostao na type C umjesto A, ubacio i samo sam smrad osjetio. Bijeli dim izašao i port preselio na onaj svijet.
Piše na računu 1 godina. Valjda znaju već da krepava nakon 1g pa ne daju 2 godine...

Ubo sam typeC u typeC port, kao 100 puta prije...

Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova
Nije toliko vezano na problem sa laptopom, ali sjetio sam se jedne stvari koja mi se desila.

Dođem kod prijatelja doma, uključim u kuhinji punjač, uzmem žicu i u istom trenu kad sam spojio mob iskočio osigurač. Možda ima nešto i do statičkog elektriciteta?
Ne znam, nije to, imam ga spojenog za produzni sa ostalim stvarima (mobitelski punjači, desktop zvučnici, i drugo bi onda vrisnulo da je to.

Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
A jesi ga raskopao ... pa nisi trebao ekran vaditi ..... :-) ...

Jesi pogledao na asus-ovim stranicama da li broj blinkanja znači išta ...

Na HP-u ti tako pokazuje jel proc,mema,ili nekaj drugo ... (ima ciklus blinkanja koji popratiš) ...
Samo sam donju ploču uklonio, ništa drugo...
To sam tražio, đubrad ne daju takve informacije.
Problem je što više niša ne blinka, nema znakova života...

Edit/dodatak: -izmjerio sam napon na punjaču, daje 20.2V DC (bez opterećenja) što bi trebalo biti deklariranih 19.5V DC kad je u funkciji. Nisam uspio izmjerit napon direktno na bateriji, ali na ploči (na raznim mjestima) ima malo više od 12V što se čini normalnim (napon iz baterije).

Ja sam elektrotehničar i popravljao sam desktop računala prije, ali ovo je sve SMD i ne može se ništa ni lemit po takvoj matičnoj zadnje generacije (proc, memorija i sve je zalemljeno na matičnoj)...

Zadnje izmijenjeno od: Remixer. 03.11.2021. u 22:14.
Remixer je offline   Reply With Quote