View Single Post
Staro 03.11.2021., 07:12   #1446
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Jedini problem sa FF je što po defaultu bude u krivoj temi i otvara krivi file browser, ali i to se lako riješi...

https://userbase.kde.org/Browser_Configuration

Ako ćete raditi navedene promjene, predlažem da ih radite pješke jer je članak stariji pa da nešto ne zeznete tim skriptama.

Ovako izgleda kada se sve popegla:

Ah...KDE i GTK integracija :P Potrgano od kad znam za Linux
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Nisam 41, ali jesam 40, ne sviđa mi se. Za bilo kakve naprednije postavke trebam ekstenzije, nije battery friendly, težak je i krene štucati nakon par dana uptimea. DE je fancy kao i Mac OS i to je to, nemam što drugo pozitivno reći.

Mislim da nije problem ni KDE ni Gnome po sebi. Oba su problem jer oba sucelja imaju svoje muhe. Kad smo kod toga dalo bi se i o ostalim suceljima raspravljat al drzimo se ovdje ova dva glavna. U konacnici ovisi sto korisniku odgovara. Mene baterija na Y520 ionak zajebava (Windows 10 se random gasi jer baterija instantno ode na 0% cak kad je lap na struji, na Linuxu je power Management ionak potrgan pa je to bolja opcija za moj lap) pa me power management ne muci toliko (al da - Gnome nije Laptop friendly). TLP pomaze samo djelomicno. Gnome meni osobno najbolje odgovara jer je jednostavan - nije mi na putu kak bi se reklo. Instaliram par extenzija koje trebam (3 ukupno) i to je to. Google integracija radi jako dobro pa mi ne treba 3rd party client za Gdrive. I kao sto si naveo - izgleda dobro + moze izgledat jos puno bolje (je volim prckat po temama svako malo). Jednostavno se sve svodi na to sa kojim sranjem se korisnik zeli boriti - i nijedan OS/sucelje nije imuno na tu problematiku. SKoro bi se reklo da je problem u fragmentaciji Linux okoline (i je al hebiga s druge strane je do jedne razine i prednost). U konacnici - sve je banana

P.S.- ako netko zeli Ultra-Super-jednostavan Linux distro - preporuka za Pop!OS - tweakan Ubuntu do bolne jednostavnosti. I da - Gnome je po defaultu gore
tomek@vz je offline   Reply With Quote