View Single Post
Staro 29.10.2021., 17:54   #6254
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor duggi Pregled postova
Služile kao gpu u Siemens radnim stanicama iz 2000g.
Haha! Da, to objašnjava situaciju

Spomenuo sam ovo više puta, ali evo - mogu još jednom. Moj manje-poznati Adison "broj 2" (Pentium 4, Socket 423 i Asus P4T) je došao sa G450 u paketu. To je naravno bila velika pogreška, ali onda u ono vrijeme to nismo znali jer je Matrox uvijek bio na cijeni kao odlična kartica, što uostalom i je - samo ne za gaming.

Uglavnom, sve je bilo super prvih godinu, godinu i pol... Drugim riječima, sve igre koje su prethodno radile na Pentium II Adisonu (i Voodoo2) sad su radile OK na G450 ali onda je jednog dana došao Trainz 2004. Ja nabavim igru od ... uhh, lokalnog distributera i instaliram je na komp kad mi je Trainz izbacio grešku kod podizanja!

Probam ja opet, i ponovno - isti problem. Zatim nazovem tipa koji mi je to prodao i velim ljuto "igrica mi ne radi, ima grešku" na što me čovjek odmah jasno i glasno pita - "... a koju grafičku karticu imaš?" Ja (nemajući pojma) pogledam na Display Properties i vidim Matrox G450, te mu velim "pa, imam Matrox Millennium G450", na što se ovaj samo sarkastično nasmijao i odgovorio mi kako nema teorije da Trainz (ili bilo koja nova igra) bude radila na G450 i neka si nabavim nešto novo.

Naravno, bio je u pravu... G450 sam nedugo zatim promijenio za Abit Siluro FX5600, a moja originalna G450 je završila u "prvom" Adisonu, Pentiumu II za kojeg već i ptice na grani znaju o čemu je riječ U stvari, G450 je ostao u PII sve do 2011, 2012. godine kad sam odlučio obnoviti konfu i vratiti je natrag na tvorničke (ili barem originalne) specifikacije, što je također uključivalo i povratak na originalno Adison kućište. Zapravo, potraga za kućištem je počela još par godina prije (2007 ili 2008.), ali to je već neka druga priča koju ionako više-manje svi znate

I da, imam i dan-danas svoju originalnu G450 (AGP) grafu i držim je u replici "Adisona broj 2". Riječ je o kompu kojeg sam napravio na sliku i priliku onog mojeg, iako baš nisu isti. Ali je isto tako puno dijelova unutra baš mojih, a ne zamjenskih ... među kojima su NEC DVD-ROM (prvi DVD kojeg sam imao), Hauppauge TV Tuner kartica (i daljinac), Creative SoundBlaster 128 i vjerojatno ono najbitnije - Millennium G450 DualHead
  Reply With Quote