Stiže mi je jedna Atom-based kantica sa Intel mrežnom.
Pa sam planirao ubaciti dodatnu Intel mrežnu u slobodan pci slot i instalirati besplatnu verziju Sophos XG Firewall-a na to.
Trenutno imam Skynet + Diversion kombu na Asus RT-aC87u i to već dugo vremena radi ok i što je najbitnije bez intervencija. Na Asus-u koristim i OpenVPN server za spajanje izvana kad se trebam spojiti na NAS ( Xpenology ) ili mrežni printer ).
Uglavnom jednostavna kućna mreža je u pitanju, brzina neta 80-120 / 45 Mbita ( A1 Flatbox ). Sa par kompova i mobitelima / tabletima.
------------
Gledam malo po netu i ovako na prvu mi taj Sophos-ov FW izgleda jednostavan za instalaciju i osnovni setup za nekoga poput mene

tko nije mrežaš i prati Jubito upute...
A onda čitam komentare u kojima se piše da je to nešto što traži stalni nadzor i ručnu izradu block lista, da usporava net, pa ovo pa ono...
Pa ako netko može udijeliti iskustvo / savjet oko toga svega.
Vidim da je Aliex pun onih industrial-grade-looking kutijica baziranim na procesorima tipa J1800 i sa po 4 LAN porta. Ako zatreba nije problem ni napraviti upgrade na neku ozbiljniju itx konfu ili sl.
Ovako za početak bi eksperimentirao sa ovim single-core Atomom pa ako zafali snage i sve to ima nekog smisla pored ovoga što već imam, prešao na neki bolji HW.