@Nikky
E to sam i ja na brzinu iskopal da je C1 vezan za RAM, a 2 modula(1.8V i 2.1V) s kojima naizmjence testiram su 100% ispravni. To je jedan od razloga zašto je baterija vani, nek si za svaki boot BIOS sam odredi postavke za problematicni dio. Nisam imal vremena dijagnosticirati detaljnije, a u tih 10ak min petljanja POST count je skocil s ~10% na ~50%, a prihvatljivo je 98%
Imam feeling da je dodatno hlađenje dizajniral netko očajan, po nalogu "to mora biti jer je sad moderno", a proizvodnju/izvedbu toga može samo marketing odobriti. Teoretski svaki dio za sebe ima smisla, a kad se bakreni lim i externi hladnjak skombiniraju, to nema veze s mozgom, ali sigurno brutalno izgleda u ocima tinejđera..."hočem ploču s bakrovima i pajpovima, baba vadi pare"
@Trekkie
Vjerujem da Bertone odobrava Macase u temi, pogotovo ciscenje i restauraciju, na kraju krajeva mi je poklonil jednog dimljenog, koji nikako da dodje na red za pjeskarenje... Mozda mu je to taktika, da u tisini ceka i prati kad budu restaurirani, pa organizira otmicu istih ^^ Isto kak i ja mamim ljude da mi pošalju voodoo kartice na popravak/testiranje a vize su spremne
@alien
Da, na kraju je proradil s jednim popravljenim pinom.