View Single Post
Staro 26.10.2021., 14:04   #6212
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
@ Trekkie: Istina čak i piše na njemu velikim slovima. Samo postoji par vrlo bitnih razlika koji ovome daje (bar kod mene) prednost

Prva je ta da na ovom kinezu pise "Dell". Što znaci da je u doba nastanka prosao malo bolji QC od stvari koje danas možeš kupiti na aliju/ebayu, a mislim da nisu niti ove "neki brand" ladice koje imas na nabavi puno bolje, jer su svi napravljeni na isti kineski kalup/princip, gornja i donja plasticna polovice sa vratašcima a unutra mehanika fixirana u plastiku. Trust me, raskopao sam drajv kad je krepao i ostao iznenađen kako je unutra sve to jadno napravljeno u odnosu na klasicni internal floppy. Mislim da se zainatim da bi ga rukama savio pod 45 stupnjeva i slomio bez puno muke, warpa se bez problema. A probaj to sa internim floppy-em Jedino je kod ovih brendiranih malo skuplja plastika u pitanju nego kod odrona sa alija... Ovaj je pak u metalnom kucistu kao i bilo koji drugi interni floppy (ali je malo tanji ofc jer je laptop unit) tako da it wins by default.

Druga je da je ovo actually retro kinez koji je proizveden u doba kada su postojali laptopi u koje bi se ovo dalo/imalo smisla uštekati što danas možeš zaboraviti... A mislim da znaš i sam kakva je razlika između optike/flopija proizvedenih danas i pred 10 godina (posebno ispod haube). Plus sumnjam da bi si Dell, HP i IBM/Lenovo (da se razumijemo te firme prije 10-15 godina, ne današnje fuš verzije tih firmi) dozvolili da se sramote sa proizvodom koji bi se raspao nakon što bi preko njega prešlo 10-20 disketa.

Vezano za cijenu bila je u rangu kineskih krama. A mislim da ih bude bez sve nadživio bez obzira što su oni novi a on "deda" koji ima u startu 10-15 godina staža/života... Kategorija MS optical Mouse ne-želi-da-umre proizvoda

@ Thermaltake: Koji je to đavo
Alien_200581 je offline   Reply With Quote