Citiraj:
Autor Nikky
Pa do sada je već trebao dobiti upgrade sa laserskim vidom 😂
|
A ne, to tek dolazi sa 10., eventualno 11. primjerkom. Dakle, imam još puno BTCova za sakupiti
Nego, evo - usprkos sasvim desetim planovima za danas, radi se na Adisonu. Kojem ono ... ni sam više nisam siguran. Prvi, drugi, šesti? Kako je krenulo mogu početi pripremati materijal za sedmi
Nisam još ziher u kojem smjeru idem i što točno budem u njega stavio, ali za sad je ovakav kakvog ga vidite. Da - originalna matična radi ko' urica! Probao sam više procesora i svi su uredno bootali od prve, iako u manualu piše da su tehnički podržani isključivo Celeroni i Pentiumi II (do 450MHz)
Celeron 333A, original iz Adisona:
Pentium II 350, Deschutes:
Pentium III 550, Katmai:
Međutim nakon kraćeg premišljanja, odlučio sam se ipak za PII 350. Ova ploča jednostavno nema kapacitet za iskoristiti P3 550, pa neka taj ostane za neku drugu priliku. Disk je naravno Quantum Fireball 5.3GB (hvala Alienu) dok je optika gle čuda BTC BCD 24X (hvala Borgyu)
Prije ... i poslije
Napajanje je Codegen 300W, modem Diamond-ov, a floppy Teac. Ako sam nešto izostavio ili zaboravio, slobodno me podsjetite. Nastavak vjerojatno sutra jer budem morao lemiti CMOS zvučnik - naime, neki je pametnjaković u napadu ludila (ili manjka BTCa) precvikao žicu zvučnika, jer mu je ovaj išao na živce. Jer kao, nije ga mogao iskopčati sa matične, nego je baš MORAO prerezati žice

Ali dobro, to je barem par minuta sa lemilicom i bude izgledao kao novo!