View Single Post
Staro 24.10.2021., 13:57   #6170
Trekkie4
Guest

Novi dan, novi "ulov"

Za ovaj ne znate o čemu je riječ ... osim kolege Roya koji je bio toliko ljubazan i probudio me u 8AM da mi kaže vesele novosti Veli kolega "Našao sam ti Adison, želiš da ti ga pokupim?" Stvarno, kao da je trebao pitati!

Long story short, evo ga ovdje. Izgleda prljavo i neugledno, ali kad sam ga otvorio - iznenađenje!

Znam da vjerojatno nekima ne bude bilo jasno, pa dopustite da objasnim. Unutra je Chaintech Slot 1 matična ploča ... a Chaintech je upravo ono što je Polaris Adison i prodavao. Dakle, ovo je FULL ORIGINALNA "Multimedia Hit Duo" mašina iz negdje 1998, 1999. godine. Iz nekog razloga je u jednom trenutku odnešena u servis gdje su mu izvadili BTC CD-ROM, floppy i disk (Quantum Fireball, pretpostavljam), te ga vratili natrag ... ILI ga možda čak ostavili na nekom skladištu u servisu Adisona. Kako znam? Zato što je komp došao sa originalnom reklamacijskom markicom, koja NIKAD nije bila skinuta ni potrgana - dakle, sve što nedostaje unutra je poskidao netko u ovlaštenom servisu i za vrijeme jamstvenog roka

Drugim riječima, ovo je doslovce dio povijesti kojem samo treba dobro pranje, full rastavljanje i preslagivanje. Eventualno sa drugim napajanjem ... nisam siguran da vjerujem jedinici koja je stajala na skladištu 30-ak godina.

Također, ostaje pitanje da li Slot 1 mašina uopće bude upalila ili ne... Gore je vidim neki Celeron, ali volio bi gore staviti PII 350, eventualno PIII 500/550 AKO budem mogao. Jedini downside koliko vidim je činjenica da Chaintech nema AGP slot Što jako limitira odabir grafe, pa postoji mogućnost da se budem dao u nabavku nekakvog Rage128 ili TNT2 (čak i ako je M64) sa PCI sučeljem

A nakon stotina pregledanih fotki na internetu, došao sam i do jednog zaključka... Onaj moj BTC BCD 24X dijeli istu platformu/mehaniku kao i Acer 636A-002 (36X) odnosno 624A (24X). Evo slike:

Pa ako netko ovdje SLUČAJNO ima gore-prikazani optikaner, slobodno javite
  Reply With Quote