View Single Post
Staro 23.10.2021., 20:06   #26987
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pogledao Dune sinoc. Prije toga sam namjerno izbjegavao citati ili gledati bilo sto o filmu. Htio sam steci vlastiti dojam. Veliki sam fan knjiga, neke sam pročitao nekoliko puta. Cak sam pročitao i ono sto je sin napisao. Ok je al ni blizu orginalu.

Anyway, film je solidan. Dobro prati prvu knjigu, polako da i oni koji sporo citaju mogu pohvatati No, nekako mi fali nesto. Jednostavno mi nedostaje ta atmosfera iz knjige, prvog filma, cak je i serija to bolje pogodila. Taj feudalisticki ustroj, zabrana upotrebe računala, uopce se nisu pojavili navigatori, ne spominje se butlerian jihad, kako smo dosli do imperije u kojoj se radnja odvija, odakle spice, kakve veze imaju crvi, sve te urote unutar urota...

Glumci su mi ok, prilično dobro pogodeni. Jessica je mogla bit ljepša, kako i priliči jednom duke koji je vrlo dobro utjelovljen. Vladimir Harkonnen ruzniji i odvratniji. Duncan Idaho je vrlo dobar. Liet-Kynes su promijenili spol i boju koze al' je glumica posteno odradila ulogu. Paul je najlosiji. Zgoljavi emač kojeg je od malena trenirao Duncan?! Mogao se barem osisati za ulogu a ne da mu kosica upada u okice dok se bori sa iskusnim Fremenom i jos ga pobijedi?! Chani je dobra, uvjerljiva kao zgodnjikav curetak odrastao u pustinji.

Duna je epic sf, ne bas lak za citanje tj. povezivanje radnje. A jos tezi za ekranizaciju. Bolje da su napravili seriju, kao GoT. Materijala ima napretek. Samo prva knjiga moze biti više od jedne sezone. A tek kasnije...Mogli bi godinama uzivati u tom svijetu

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote