View Single Post
Staro 08.02.2006., 20:40   #7
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by sick_boy
Bubba voli plašiti ljude.
Da, zato uvijek idem "as is" na maskare, odnosno u casual odjeci bez make-upa.

Citiraj:
Linux... pa, više ne vidim svrhu istog. Do nedavno je bio jeftina (besplatna!) alternativa punokrvnom Unix-u, uz uvjet da korisnik istog progleda kroz prste nepoštivanju standarda i papazjaniji raznih distribucija koja se svaka konfigurira na svoj način bez pravila. Sada, kad je Solaris postao open, Linux će, IMHO, lagano u ropotarnicu informatičke povijesti.
You wish. Iako bi to bila idealna kombinacija, nazalost, takvo sto se nece dogoditi, barem ne jos tako skoro. Zaboravljas na razno razne BSDove, koji su takodjer besplatni, a Slowaris se ogranicava sam na Sparc i x86 arhitekturu, dok se (neki) BSDovi vrte i po Playstationima. Slowaris je izvrstan OS u svom nativnom okruzenju i ima striktno specificnu namjenu, isto kao i Irix, AIX i slicni, te nikada nece zazivjeti dobro na PiCekima. Zaboravljas takodjer da SGI i IBM, primjerice, guraju Linux na sva vrata, te da iza jednog SuSE-ta stoji Novell i da RedHat kotira vrlo visoko.

Linux je (nazalost) zagrabio jako zestoko i ne pusta. Kad samo vidim koliko se, primjerice, OpenVMS masina bacilo u smetje i zamijenilo jeftinim PCima s Linuxom, kane mi suza-dvije na oko.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline