View Single Post
Staro 08.02.2006., 20:01   #16
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by 4444josip4444
Kao jedini OS ga nemoj koristit ni u snu sad na početku jer ćeš popihzdit i vratit se na win.
Ali kad se malo uhodaš i to te možda zainteresira bit će jako dobro. Neznam kako je s ostalim distribucijama al po difaltu fedora ne podržava mp3, avi, wmv, wma.... javu.... dvd, mpg.... ma ništa, i dok sve to ne posložiš trebat će ti malo vremena i živaca.... recimo ja sam sinoć složio javu za kojih 2h bio već popizdio. I kad nešto radiš dvaput čitaj, nema klikanja bzvz jer ćeš sve shebat....
demantiram prvu rečenicu i smatram da je to jedini kvalitetan način na koji se može "prijeći" na linux. drugi bitan faktor je korištenje računala za nešto konstruktivno, a ne neprekidno instaliranje i deinstaliranje sve i jednog komada softvera s kojim dođeš u kontakt.

Pitanje - jesi uspio upogonit samo Sunov JRE, ili vrtiš devel verziju? ili si na onom redhatovom integriranom govancu?
jel full radi u firefoxu 1.4? si kompajliro onaj plugin za Firefox, ili je zavrtio "out of the box"?
mene bash gnjavi ta fakin java. ne želim hrpu devel paketa zbog kojih moram promjenit hrpetinu super usklađenih FC4 RPM-ova.

da, i ja sam na FC4. ali doma u potpunosti. serverchad na Sarge-u. radna stanica na poslu - winxp. nlite-ani do bola. i mogu reći da sam poprilično zadovoljan. distra je prilično zgodnička i trpi zafrkancije i kemijanja (ne nasumična kliketanja) više od ijedne na koju sam do sada naišao. a hrpu sam ih probao.

os ne mora imati podršku za 1001 format svih mogućih fajlova da bi bio dobar. meni npr. više odgovara da bude ćelav, pa da podrška za formate dođe kao dependency za aplikacije koje koristim.
Ono što mora imati i o čemu će ovisiti budućnost svih trenutno ozbiljnih OS-ova je kvaliteta repozitorija, kvantiteta različitih repozitorija za različite korisnike i naravno količina mirrora za iste. windowsi, osim za update, još nemaju ništa od navedenog. MacOS ima. sve distre linuxa imaju, pa makar kroz repozitorije drugih distri, bilo da se radi o yum ili apt repsima.

ljudima koji bash i ne kuže: RedHat je tvrtka koja se bavi izradom, instalacijom, podrškom i distribucijom operativnog sustava koji se zove RedHat Enterprise Linux. Firma RedHat se bavi i izradom hrpetine projekata, među kojima je Fedora Core. Fedora Core distribucije, za razliku od RHEL-a su besplatne, ali zato nema besplatne podrške za njih.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote