View Single Post
Staro 18.10.2021., 20:45   #6132
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Iluzionist Pregled postova
Sada vidim, uffff... i meni iskočilo, "obrisalo" mi memoriju x puta, definitivno ne znam ništa više o Jasenku
O kome...?

Citiraj:
Evo obrisan gif, isprike svima
Sve OK, al' da je bio naporan to fakat je Prvo sam mislio da je do mene, išao sam čak brisati i history, cookie i sve ostalo, ali se nije dao...

Citiraj:
Btw, na ovo sam mislio:
https://ibb.co/pxTJbcF
https://ibb.co/bNMmDw7

...jel bi to šljakalo za Tulca?
Jok, rekao sam ti. Voltaža Tualatina je 1.45V ... ovi ovdje ti jasno kažu da rade/manipuliraju voltažu između 1.6 i 2.40V. Trebaš sljedeće:

1) ili sloket adapter koji je ručno modan, na kojem su pinovi prekrojeni, izbušeni i spojeni zajedno

2) ili Tualatin CPU koji je "pripremljen" za S370, i na kojem su ti isti pinovi spojeni i/ili skinuti. Ovo je teža opcija, ali ne zahtjeva modanje sloketa i/ili matične, što većina ljudi preferira

3) ili Tualatin Sloket adapter, kao sa slike ispod. VRLO su rijetki i iznimno na cijeni ... pa osim ako baš nemaš ludu sreću i pronađeš jednog po razumnoj cijeni, ne bih ti takvo nešto predložio

4) ili Lin-Lin socket konverter. Ovo ti je (ako mene pitaš) najbolja opcija jer se SVE, cijela konverzija u cijelosti odvija unutar samog socketa. Od modanja voltaže, sve do pinout konverzije na procesoru. Dok prve DVIJE metode uz navedeno još zahtjevaju i volt-mod, odnosno zamjenu regulatora voltaže sa 1.70V (Coppermine) na 1.45V (Tualatin)

Citiraj:
Ajd' prokomentirajte mi ono za adapter na slikama, jel "to-to" onda?
Hvala
Evo, napisao sam ti sve što znam o Tualatinu na Slot 1 i 440BX chipsetu gore ... nadam se da ti pomaže?
Ako se odlučiš za Lin-Lin, to ti se montira ovako:
Najprije staviš socket adapter u već postojeći S370 adapter:

Zatim u ovog drugog staviš Tualatin po izboru:

I onda ga poklopiš sa coolerom, kao i svaki drugi S370 CPU:

Signal ide iz procesora, kroz Lin-Lin, u Sloket, i tek onda u Slot 1 matičnu... Mislio bi da to bude radilo probleme ili kašnjenje/degradaciju signala obzirom na sve te adaptere, ali radi savršeno! Naravno, treba ti i custom BIOS koji bude mogao prepoznati Tualatin, u protivnom bude javljao "Unknown CPU" grešku prilikom POSTa.

Edit
Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Vec sam ti ga bezecirao i dobit ces ga cim netko (ili ja) bude išao u tvom smjeru, možda pomahnitaš za koju godinu za novijim modelima pa neka ga kod tebe
Haha, hvala!

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Adapter je, ali vjerojatno ne za Tualatina.

Samo 2 su poznata za Tualatina:
* Upgradeware Slot-T
* PowerLeap PL-iP3/T
Yup, u pravu si kolega!

By the way, znam da me netko bude pitao prije ili kasnije, pa da odmah odgovorim na pitanje - ne, ne znam gdje bi se Lin-Lin mogao nabaviti, ni po kojoj cijeni. Ja sam ga naime dobio besplatno, i to zahvaljujući dvojici naših kolega ovdje na forumu. Sam adapter mi je (između ostalog) poklonio @De5tr0yer, koji je jednom prilikom navratio do mene i dao mi hrpu toga.

Nažalost, onda u ono vrijeme taj adapter mi nije trebao ni koristio, iako sam pretpostavljao što radi, odnosno čemu služi (ali nisam bio 100% siguran). Nekih godinu dana kasnije, poklonio sam Lin-Lin Overclocku, zajedno sa nekoliko Sloket adapter kartica i ostalih sitnica.

Nakon što je Lin-Lin odležao neko vrijeme kod kolege, rodila se ideja za Tualatin na 440BX (Slot 1), i zamolio sam kolegu da mi ako nije problem moda jednu sloket adapter karticu (koristeći Lin-Lin kao predložak) kako bi mogao gore staviti Tualatin. Međutim kolega mi je radije vratio adapter natrag i rekao da nema interes za takvo nešto, tako da je ovaj ponovno završio kod mene, gdje je i napokon ugrađen u jedan od Adisona, i to na Asus P3B-F matičnu zadnje revizije

Tualatin sa fotke je privremeno rješenje, uskoro mi stiže već odavno kupljen 1.4 Pentium III koji bude stavljen na njegovo mjesto što bude i službeno napravilo najbrži Slot 1 setup na svijetu. Budimo realni, brzine od 1.4, 1.5GHz su već bilo debelo u domeni Socketa 423, pa ČAK i S478 stoga je ovo uistinu "vradžbina i pol", i ako smijem primjetiti jedna od najboljih koje sam do sad izveo

Edit2
Gledam nešto na Španjolskom Wallapop-u, i pronašao sam oglas koji možda bude interesirao kolegu Iluzionista...
LINK

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 19.10.2021. u 21:00.
  Reply With Quote