Citiraj:
Autor Alien_200581
Biti ce zanimljivo, imat cu i ja uskoro malu aukciju, izgleda da svi krecu u ciscenje svojih jazbina 
|
Ja osobno preskačem sve što se prodaje, ali siguran sam da ima onih koji budu zainteresirani za ovo ili ono. Jedino da baš naiđem na neki Adison case, BTC ili Adison-related materijal ... to bi već bila druga stvar!
Citiraj:
Autor Alien_200581
Vezano za optike slažem se da ih ima ali sve koje sam vidio i kupovao su bile SATA, IDE/ATA nisam vec jako dugo vidio kao niti ATA HDD-ove. A oni SATA-ATA adapteri navodno da nisu najbolje rješenje i da znaju raditi probleme (iako možda jesu, nisam probao osobno). Ali u svakom slučaju ne mislim dalje ulaziti u dodatne rasprave, rekao sam kaj sam imao za reci 
|
To je istina, apsolutno. Iako, baš sam krenuo komentirati da "postoje ATA-SATA adapteri", i mislim da to funkcionira OK. Doduše, imao sam dosta problema sa jednim SATA diskom, spojenim kroz adapter u ATA133 priključak, ali pretpostavljam da je to bilo do samog adaptera i načina na koji je bio spojen, gdje ga je kabel stalno povlačio u stranu i prekidao kontakt
Citiraj:
Autor Alien_200581
P.S. Ali optike i dalje itekako idu uskoro na udomljavanje 
|
Okie dokie. Ostajem kod napisanog ... ako "BTC" ide na otpad, onda ga svakako budem uzeo. Popravak je jednostavan i treba svega par minuta vremena, kao i 8-10kn za novu gumicu tray mehanizma
Citiraj:
Autor Nikky
|
Toliko o backwards kompatibilnosti 7-ice...
@Iluzionist
Jok, baš sam ti jučer napisao da je Plextor jedan od najgorih primjera kako se radi mehanika ladice

Što je pomalo ironično, obzirom da je upravo Plextor firma koju svi hvale i predlažu kao najbolji izbor.
Naime, bez kuplunga ili gumice, dolazi do jakog stresa mehanizma, pogotovo na ključnim mjestima. Ili čak zatvaranje ladice rukom, što veliki broj ljudi radi - gurne ladicu unutra rukom, umjesto da stisnu tipku za zatvaranje. Na "šroteks" BTCu postoji kuplung koji takav potez kompenzira (jer inače zatvaranje rukom ne bi bilo ni moguće, obzirom da mehanizam vrti pužni prijenos, koji je jednosmjerni - motor vrti zupčanik, ali NE i naopako - da zupčanik zavrti puža i/ili motor) dok na jednom Plextoru nema ničeg. Motor je spojen na mali zupčanik, koji vrti malo većeg, a onda taj srednji vrti još jedan veći, i onda TAJ otvara i zatvara ladicu. Nažalost, zbog kontinuiranog naprezanja i stresa, taj mali zupčanik na motoru pukne, pa onda ili osovina motora vrti u prazno ILI jednostavno vrti takav, sa pukotinom što krči kod otvaranja i zatvaranja ladice
Nije Plextor jedini, isti dizajn je koristila i Toshiba, dok je većina drugih imala gumeni remen. U stvari, čak je i Plextor kasnije prešao na remen, ali bojim se da je ovo došlo prekasno (pojavom 52x32x52 uređaja na tržištu)