View Single Post
Staro 15.10.2021., 11:56   #6079
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
@Trekkie
Alat ti je dobar, ali nema masu za kompleksnije kvarove. Opis kvara mi vuce na gresku optickog senzora motora, mozda je samo prašina upala.
Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
@ Trekkie: A znao sam ja da me lažu kad su govorili da nasilje i hw ne idu skupa Idem odma u Pevex po jednu macolu da je uvrstim u kolekciju alata
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Odličan alat kad proc na knap ide u socket zbog neravnih pinova. .
Znao sam da vam se bude svidio

Ali sad stiže onaj "šok" ... nije šala! Naime, BTC XH serija ima specifičan dizajn 5.25" pakiranja, gdje nema nikakvih šarafa ni matica, već se gornja stranica (naravno, tek nakon što je uklonjena prednja maskica) skida tako da se povuče prema straga, u smjeru IDE konektora. E sad, to u teoriji zvuči zvuči jednostavno kao 1,2,3 ali u praksi baš i nije.

Metalne kopče su napravljene tako da se poklopac lagano stavlja natrag, a jako teško skida, pa da uopće možete povući poklopac dolje, potrebno je lupkati po vanjskom (gornjem) rubu poklopca, kad gledamo od naprijed gdje je maskica, i udarati poklopac toliko dugo dok kopče ne popuste, i poklopac se pomakne za nekakvih 1, 1.5cm. A zatim se jednostavno izvuče pod kutem i ostane ono što vidite na jednoj od slika gore, šasija sa mehanizmom i elektronikom ispod.

U stvari, možete jasno vidjeti na ovoj fotki kako to funkcionira, označio sam mjesta gdje se poklopac drži za okvir.

Naravno, mogao sam koristiti i čekić ali metal koji udara metal stvara strugotine, udubljenja, i/ili guli boju. Pa sam uzeo drveni bat (drugu stranu) i udarao drvetom po metalu kako ne bi oštetio poklopac BTCa. Iako bi u pravilu ovo bio savršen posao za nekakav gumeni čekić ili bat, jer je drvo ipak previše mekano i lupkanje po BTCu ostavlja tragove (štetu) koju nisam pokazao na fotki

Update
Nakon dodatnog testiranje i čišćenja (uglavnom propuhivanja prašine) proglašavam BCD 40XH potpuno ispravnim 36XH nažalost ostaje takav kakav je i možda ga pošaljem kolegi Overclocku na dodatnu dijagnostiku, dok u najgorem slučaju bude poslužio kao izvor dijelova. Iznenađujuće puno toga se može skinuti sa jednog neispravnog BTCa ... od mehanike, prednje maske, lajsne na ladici pa sve do samog kućišta, u slučaju da recimo naiđem na neki jako hrđavi ili izubijani

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 15.10.2021. u 23:25.
  Reply With Quote