View Single Post
Staro 12.10.2021., 12:01   #6029
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Iluzionist Pregled postova
@stef, alien, veliki sveštenik:
Da, baš sam mislio na najjaču agp grafu, ne mora biti period correct, bitno da ne traži ništa osim agp sučelja za napajanje.
Kužim, sve jasno. Zato sam i rekao ono što sam jučer napisao 6200 je OK grafa, iako mislim da je slabija od recimo FX5600, usporkos činjenici da je 6200 novija.

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Na Microsoft mišu su kvadratični switchevi, ovi su više za Logitech-a, ako se ne varam.
Našpricao kontakt sprejem, osušio, sad desna radi jednom u 3 puta . Ajde, bar je napredak. Jedini problem je što se poremete klizači svaki put kod rastavljanja . Gdje to nabavljate?

BTW, u mišu nije bilo apsolutno nikakve nečistoće. Znači da se s vremenom nešto u switchevima dogodi. Može biti da oksidiraju kontakti ili sl.
Da, kontakti se troše i bude se dogodilo prije ili kasnije da prestanu raditi. Povuci usporedbu sa starim pojačalima i aktivnim zvučnicima, sigurno si imao slučaj da kad si pojačao glasnoću, upalio "loudness" na pojačalu ili stisnuo neku drugu tipku da ti zvuk ili jako krči, ili (u najgorem slučaju) nestane lijevi ili desni kanal. E, pa ista stvar je i ovdje ... samo što glodavci ne krče, već gube klikove

Samo ti špricaj i klikaj. Pokušaj pošpricati baš u sam switch ako je moguće. Ili kroz rupice, ili između kućišta i samog "prstića" na kojeg je naslonjenja tipka miša. Ako je moguće (kao na onim switchevima sa linka) otvori kućište i ušpricaj direktno unutra.

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Zamisli scenu, liframo vrecice na nekom parkingu i dođe pajkan i pita "šta je u vrecicama"
"Ma ništa gospodine, samo dijelimo miša na dvije polovice" I imaš garantiranu ulaznicu za žutu kuću!

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ja sam nabavljao switcheve i mijenjao ih na više miševa i trackballa. Ako vam je bitno, nisu svi switchevi iste sile pritiska (neki su tvrđi od drugih). Ako uspijete naći, origigi Omron su se najbolji pokazali. Ebay/Ali je lutrija da li će doći original ili kineska kopija.
EDIT: pazite s tim konakta sprejevima, neki vole korodirati kontakte. Ustvari ih ima u više klasa: čišćenje, zaštita, podmazivanje kontakata itd.
Istina, Omron proizvodi najbolje switcheve i releje. Orchid Righteous 3D Voodooica je koristila njihov relej, uz onaj karakteristični "KLIK" svaki put kad bi se uključio 3D

Vezano za sprejeve, ja koristim one na uljnoj bazi, jer uglavnom čistim mode switcheve na VHSu, potenciometre na pojačalima i tome slično.
  Reply With Quote