View Single Post
Staro 11.10.2021., 00:43   #5992
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Ima kolega Voodoo2, dao sam mu Creative CT6670 osobno, iako imam dojam da mu je nGlide draži od pravog hardvera
Definitivno

Razlog je jednostavan, lakse mi je zamjeniti FX 5700 ili neku noviju karticu ako krepa, nego čitavu lepezu kartica koja bi se sastojala od V1 - V5 + izmišljenih V6/V7/V8 koje ne postoje a morale bi biti izmišljene da podrže framerate i rezolucije koje nGlide može potegnuti. Da ne govorimo o inicijalnim troškovima nabave svih tih kartica koje sam tu sad spomenuo.

Plus jednostavnost, nGlide ne traži da prtljam sa v1, v2 itd patchevima nego kako upalis koju igru on automatski detektira koji je najjaci voodoo podržan i predstavi se kao ta kartica. Ili ukoliko preferirate da vam igra zatrza može se i rucno podesiti koju karticu da emulira.

Jedino gdje nGlide uvjek ne radi potpuno kako bih htio je DOS (iako navodno postoje i DOS glide emulatori) ali uglavnom se za 3dfx DOS igre ide putanjom DosBox + nGlide, a DosBox zna ponekad imati neke sitne nedostatke koji mi trigeraju ocd . Npr. Carmaggeddon u DOS-u VS DosBox-u nemaju isti filing fizike, kod emulacije nije 100% fluidan kao u cistom DOS-u na pravom hw. Razlike jesu male ali osjete se (ili ih barem ja osjetim). I da se razumijemo govorim od non-glide dakle cistoj software verziji igre, ali čisto to je dobar primjer za usporedbu. On the other hand vecina glide emuliranih stvari koje su iz windows perioda rade fluidnije i bolje nego na pravim voodoo karticama iz jednostavnog razloga što je u pozadini uglavnom visestruko jaci hw koji vrti cijelu priču.

Da su cijene normalnije uzeo bih u obzir pravi hw, ali s obzirom da za jednu voodoo karticu kupim bar 2-3 nvidie/radeonke koje su odlicna podloga za nGlide, osobno ne vidim smisao bacanja love ako se isti ili bolji rezultat može postici sa manjim ulaganjem A i opcenito volim hw natjerati da radi što i kako sam ja zamislio, koliko god to možda u nekim slucajevim djelovalo bizarno i nelogicno

Vezano za AHCI i trim nebudem se puno petljao jer kolege imaju preciznije savjete i uputa, ja bih osobno kod štelanja BIOS-a na novom kompu odmah upalio AHCI a ostalo je radilo samo od sebe bez dodatnih prtljanja i provjera
Alien_200581 je offline   Reply With Quote