E sad... Baš si se namjerio na mene, kolega
To što sam napisao je moje mišljenje, i nažalost stojim iza napisanog. Pristup podatcima i podizanje Windowsa? Apsolutno brže nego HDD, tu nema rasprave. Ali kad je u pitanju ono što meni konkretno treba, a to je mašina za igranje igrica (od kojih su neke od njih stare više od 20 godina) SSD baš i ne igra ulogu.
Evo, baš sam malo prije vrtio Vice City ali sa brojnim modifikacijama i DLL pluginovima. Ono što "koči" igru nije hard (ili SSD) već procesuiranje u pozadini koje se odvija prilikom svakog podizanje/otvaranja programa. U tom slučaju, konkretno HDD i SSD imaju gotovo jednaki loading interval, i nisam primjetio a ma baš nikakvu prednost SSDa.
Dok sam GTA V naravno stavio na HDD ... to je oduvijek bio i plan. Da, mogao je stati na SSD ali opet - pod koju cijenu? Igra se kontinuirano nadograđuje, proširuje što bi s vremenom "pojelo" storage SSDa.
Web je naravno sa SSDa, kao i cijeli Windows 7. Ali to nije ubrzalo otvaranje stranica, i čitanje temporary datoteka. Netko mi je ovdje sugerirao da je to zato što koristim Win7 a ne Win10 (jer bi desetka bila osjetno brža sa SSDom), međutim to se ne bude dogodilo nikada. Kod mene nema ničeg novijeg od Win7 SP1, i ako se mene pita to su bili zadnji službeni Windowsi, sooo...
Inače, velike datoteke ne otvaram ... nemam potrebe. Ravnam se po CD-R (eventualno DVD-R) standardu, stoga sve što imam stane unutar 700mb odnosno 4GB ako je riječ o DVDu

Iako priznajem da su performanse u BeamNG Drive (koja je jedina nova igra koju igram) vidljivo bolje i brže od Q6600. Ali to nema veze sa SSDom jer je baš poput GTA V program stavljen na HDD, Western Digital Gold.