Citiraj:
Autor Amd_Shill
To nije top oled nego budget oled
Peak brightness je los plus jos maknutih funkcija.
Kad se vec uzima oled ide se na Lg C1 ili Sony A80j.
Bolji u svemu,a opet ne preskupi.
|
Pricamo o B1 ne o A1, A1 je budget i ima 60hz panel i niži brightness, i dosta je okrljašen.
Razlika izmedju C1 i B1 su gamerski featuresi i drugi procesor slike, za koji ja ne vidim neku razliku, ali u trgovini, a doma svejedno pogasim sve te umjetne obrade slike.
B1 je jako dobar tv, mana, odnosno marketinski trik, mu je sta mu je cijena blizu C1 pa ljudi kazu ajd dat cu jos 150 eura za tih par stvari kad vec dajem 1500, koje LG zapravo nista ne koštaju, povecavaju marginu profita, a ne gube korisnike koji oce jeftinije proc i nije im bitan VRR 120fps gaming
Ako ces gledat po brightness = outdated onda je c1 outdated jer je CX ima bolji brightness ali i on je outdated prema C9 koji ima jos viši brightness, pa ako oces moj c9 za novi c1 mjenjam se bez problema

Kad sam uzimao tv uzeo sam C9 jer je bio samo 70 kn skuplji od B9, a da sam njega uzeo, nista nebi žalio.
Evo sta rtings kaze, cak iznenađujuće B1 je bolji u HDRu zbog manje bandinga.
Citiraj:
The LG B1 OLED and the LG C1 OLED sit alongside each other in the 2021 LG lineup. They have many of the same features and performance, but they use different processors, which we don't test. The C1 gets brighter, but the difference isn't very noticeable. The C1 also has a wider refresh rate range because it has low frame rate compensation that allows the VRR to drop below 40Hz, which the B1 doesn't have. The B1 has much better gradient handling, so there's less banding in HDR content.
|
@Velikus u 55" svijetu se stvsri drastično mijenjaju jer tu ima svega i svačega dobrog