Ja sam jednostavno odustao od kamera na mobitelima, dosegnuli su nekakav solidan nivo i nude puno trikova u vidu fake bokeha, pravljenja od noci dana i sl...nije mi problem uzeti flagship sto se financija tice vec jednostavno ne vidim vise smisao...ljetos sam imao P40 PRO i Mi10 PRO i Xiaomi je ostavio puno bolji dojam sto se kamere tice, ali niti jedan od ta dva nije opravdao 2X vecu cijenu u odnosu na Mate 20 PRO koji trenutno imam i koji koristim sa kracim prekidima od 2019.
Nekada sam koristio (cca 2012 do 2017) m4/3 kamere (Olympus/Panasonic) i prodao to i nedavno sam ponovo kupio dva body-a aparata (Lumix GM1 i Lumix GX85) za neke smijesne pare...oba za cca 2500 Kn...sada sam jos u potrazi za dva objektiva, 20mm f/1.7 pancake i Oly 45mm f/1.8, a imam 14mm f/2.5...uz to mi je totalno irelevantno kakvu kameru mi ima mob pa su mi mobiteli poput a52 S 5G ili Mi11 Lite 5G savrseni...radije takav midrange i ti fotici za iste novce nego Mi11 Ultra ili nekakav iPhone za jos vise para.
Kamera manja od moba, a od Mate ima 80% veci senzor, od P40 PRO 60% veci senzor...to su brojke, a IQ je suvisno i spominjati koliko je na Lumixu bolji...jednostavno nemam volje vise za te male kamerice na mobitelima.