Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.10.2021., 20:38   #57071
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
2.0 hdi je bio jedan od pouzdanijih motora, pogotovo ti stari 8-ventilci, a snagom najslabiji modeli su cak bili bez fap-a. Kasnije su ih malo zakomplicirali, 16 ventila, varijabilna turbina, obavezan fap, snaga je isla gore itd... Makar, nisam bas citao o nekim generalnim manama na tim novijim 2.0 hdi. Stari 1.6 je imao famozni problem sa sitom kartera uslijed predugih servisnih intervala.

Frendovi su na lizing dugo vozili zadnji berlingo s 2.0 hdi, toliko im je bio dobar da su ga na kraju otkupili iako je bio izrauban od posla. Sad opet voze novi berlingo ali 1.6 i nisu bas hepi, ali znali su to. Slab im je, nisu zadovoljni kad je pod teretom, ali navikne se covjek valjda na sve.

E sad, isplativost kupovine danas tako starog dizelasa je pravo pitanje... Evo ti moj primjer, kupio sam ga samo zato jer ga je prodavao frend i znao sam neku povijest odrzavanja. To me nije spasilo od neplaniranog skupog kvara - visokotlacna pumpa i regulator nafte - laganih soma eura baj baj. Injektore sam spasio, da kucnem u drvo. Svake godine nesto ulozim u auto jer ipak je usao u 13tu godinu i volio bih da mi jos malo izgura. Postavio sam si neki plafon godisnjeg troska, a poslije cu ga parkirati i/ili prodati. Zasad mi je odlican i taman kuckuckuc (308 2.0hdi '08 god)