View Single Post
Staro 09.10.2021., 13:37   #5951
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Onaj šta zviždi dok radi
"Kutna brusilica", da to je taj! Baš sam kolegi objašnjavao na PP neki dan kako Quantumi tako "normalno" rade. Većina bi možda pomislila da je otišao kuglični ležaj ili nešto, ali od kad pamtim, Quantum je imao svoj karakteristični zvuk mehanike

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Šta se tiče osposobljavanja / čišćenja glava na ink jet - u, dobro si prošao,
nekada glave zapeku da im nema pomoći od kupanja u alkoholu
U pravu si... Been there, done that. Prvi put sam platio da mi to naprave u servisu negdje početkom 2000-ih, i to na Epsonu Stylus Color 580. Nije dugo trajalo, a i počeo je razbacivati tintu na sve strane.

Drugi put sam probao osposobiti Photosmart 8200 ... opet bezuspješno. Odličan printer, ali nažalost došlo je do začepljenja u gumenim cijevima ili pumpi. Izuzetno kompliciran mehanizam, ali jedan od najbojih printera koje sam imao! Ono što me spasilo kod B 109a je činjenica da je A - glava lagano uklonjiva, i B - nema nikakvih cijevi, pumpi i ostale mehanizacije između spremnika i ispisne glave.

Gledao sam cijene na AliE, može se nabaviti nova glava za takav "all in one" i to relativno jeftino (oko 120kn), ali se postavlja pitanje carine i ostalih skrivenih troškova od strane države. A kako mi drugi inkjet zapravo i nije bio potreban, mislio sam probati pa ako uspije super, u protivnom ide sve na otpad.

Trebalo bi ga sad još malo razraditi (nije radio 6 ili 7 godina) ali obzirom da tinta košta oko 25kn vidim više razloga za zadržati i koristiti ga dok se ne raspadne
  Reply With Quote