Nego evo, da se i ja pohvalim... Imao sam danas potpuno drugačije planove, međutim (kao i obično) stvari su otišle u potpuno desetom smjeru
Naime, "oživljavao" sam (pra)stari all-in-one HP B109a, koji nije bio korišten od mislim 2013, ili 2014. godine. U jednom je trenutku tinta bila uklonjena, a novi spremnici nikad stavljeni ... i tako je ostalo sve do danas.
Uglavnom, nabavio sam zamjensku tintu i mislio si "ili ovo bude proradilo ili ide na e-otpad", jer mi ionako stoji kao rekvizit na stolu i samo skuplja prašinu. U stvari, prašine je bilo posvuda ... od mehanike, rolera, pa sve do pogonske mehanike, kao što i možete zamisliti.
Stavim nove spremnike, i nekim čudom očekujem da printer bude proradio od prve. Je, baš ... dobio sam "Ink Delivery System Failure" poruku na ekranu. Skinem tinte, počistim kontakte ispod, i probam opet, ista stvar iako je ovaj put proradio mrvicu dulje, i dobio sam ga u jednom trenutku da printa. Kao sve normalno radi, ali je Cyan puna "rupa", a od crne dobivam samo laganu sjenu crne boje, kao da je tinta razvodnjena.
Probam opet i printer ponovno izbaci "Ink Delivery System Failure" baš kao i prvi put. U tom trenutku sam odlučio da nema smisla provoditi razne head alignment i cleaning metode, te sam povadio tinte van i fizički rastavio glavu, te je skinuo iz printera i natopio u alkohol od 78%.
Krenulo je dosta neuredno, otpadale su krpe sasušene tinte, ali nakon sat, sat i pol natezanja, čišćenja i na kraju ispiranja pod toplom vodom, glava je posušena i stavljena natrag u B109a. Trebao je još jedan "head cleaning" proces, zatim "alignment" ali koliko sad vidim radi i više nego zadovoljavajuće
Nije da mi treba još jedan inkjet ili čak all in one, imam cijeli stan spojen na Canon preko WiFi mreže ali eto - tu je, i radi koliko vidim full ispravno! Ako nekog slučajno zanima što i kako, ili bi želio znati više informacija o gore-navedenoj metodi, svakako pogledajte video ispod, jer ni osobno nisam imao nikakvog iskustva sa rastavljanjem inkjet printera, a o čišćenju mlaznica još manje.
I kad to radite, svakako stavite rukavice ... ja sam napravio grešku i krenuo raditi golim rukama, pa sad imam pobojane prste. Ali bude i to nestalo kroz par dana