View Single Post
Staro 07.10.2021., 21:20   #5900
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo i ja sam bio na malom izletu jucer i prikupio nešto novih igračkica, dan je bio vrlo dobar i svašta se pojavilo po vrlo pristupacnim cijenama

Prvo me kolega Stereotyp obdario sa monitorom (sa slika ispod) i poklon paketicem sljedeceg sadržaja...

Btw jedan od ovih poklona ipak nije za mene, uljeza mislim da cete brzo prepoznati.

A nakon toga sam upecao ove dvije konfe, monitor i pripadajucu hrpicu divota. Sve je untested ali prilicno sam optimistican s obzirom da prostor u kojem su bile stvari djeluje suho i uredno. Konfe sam donekle testirao (rezultati u nastavku) a ostalo kad dođe na red.

Fun fact, monitor ima ugrađene zvucnike ali je netko izvadio dio sa konektorima i cijeli "audio" modul ili kaj je vec bilo u postolju iz samo njemu poznatog razloga. No monitor radi i slika je u redu tako da ne bunim se previše, primarnu funkciju ce odraditi sasvim dobro.

Ako bolje promotrite primjetit cete da DOS konfa je dobila brata blizanca

U kucistu je atm neki AMD na 1533 mhz, BIOS kaze "unknown CPU"
Konfa se uredno buta takva kakva je i ulazi u XP koji je gore instalirao prijasnji vlasnik. No tak nebitno, htio sam samo kucite a iznutrice sam dobio na poklon. Ista stvar je bila i sa drugim kucistem, kod njega me zanimala samo ploča ali bilo je opet "ma nosi citavi case, cifra je ista". A kao sto cete vidjeti druga kanta krije jednu zanimljivu tajnu... Ali prvo tu je još nešto za našeg dragog kolegu velikog sveštenika.

Znaci ne jedan nego 2 BTC-a za vas kolega, jedan od Stereotyp-a a drugi od mene. Dobru zabavu, dofuram ti cim budem isao u tvom smjeru

No vratimo se na drugu kantu, evo što se skrivalo unutra...

Nažalost, kao što vidite Abit je ponovno pokazao svoju sklonost napuhavanju kondenzatora tako da opet nemam srece sa AB-BH6, recap je neminovan (vec imam jednu koju mi je kolega poklonio sa istim simptomima). Ova ploča se za promjenu upali i vent od proca se vrti, ali thats about it. Nema slike niti pištanja skvicanja ili neceg takvoga i komp samo stoji. Eventualno budem još probao sa drugim ramom, grafickom i procom ali nekako sam uvjeren da je problem u kondenzatorima, cak i ako proradi ide na recap jer je samo pitanje vremena kad budu "procvali". U svakom slučaju barem su mi se šanse za oporavak i working AB-BH6 porasle za 100% Proc je dosadni Celeron 333.

Sve u svemu nije loš find, u kantama su još i 2 docka i 1 ladica za IDE, AGP S3 Trio 3D, ISA mrežna (koja ide Stereotyp-u), optike i diskovi itd. Plus tipkovnica je neki prastari Keytronic za kojeg bi se na prvu zakleo da je mehanika po zvuku ali guglo kaze da je u pitanju ipak rubber dome. Ali jako je ugodan i kliki tako da se ne bunim (došao u bundle-u sa desktopom).

Uglavnom ja zadovoljan

Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 07.10.2021. u 21:25.
Alien_200581 je offline   Reply With Quote