View Single Post
Staro 06.10.2021., 21:15   #237
leonela
Registered User

Datum registracije: May 2011
Pozdrav, svima,

nakon dugo vremena se vraćam ovamo na forum. I to za zato jer trebam savjet.

Odlučila sam nadograditi svoj laptop sa ssd disk i memorijom. Šteka kod pisanja prezentacija koje imaju puno slika i treba mu dugo da se upali.

Radi se o lenovu G50-30 sa procesorom celeron n2840 , 4 gb rama ddr3l, cl9,1333 mhz,

Plan je sljedeći dobila sam na poklon matičnu ploču sa intel pentium 3540 ( ispravna je i testirana, izvađena iz drugog lenova g50-30) , staviti nju u moj laptop, ugraditi ssd disk od 500 gb, i staviti dodatnu memoriju od 4 gb.

Kod kupnje memorije dolazi do zastoja: na oglasima ne mogu naći memoriju koja bi odgovarala onoj koju već imam ( preporuka mi je da kupim istu takvu kakvu bi sigurno radilo), a u trgovinama u hrvatskoj nema nigdje (provjereno links,mikronis, protis, instar informatika, hg spot, ronis ... )

e sad mogu kupiti 8gb memorije, pa da se ova koju imam izvadi i proda.

Opet isti problem nema je u trgovinama. Dvije trgovine su mi ponudile kingstonovu ddr3l od 8gb, sa istim specifikacijama osim što je moja sa 1333 mhz , a njihove su od 1600 mhz.

Dobivam različite info o tome da li bi radila ova memorija ili ne. U mikronisu i protisu su mi rekli da ova memorija ne bi odgovarala.

Kao i u telefonskom razgovoru sa ovlaštenim serviserom za lenovo , gdje sam spomenula specifikacije, mi je rečeno da ta memorija ne odgovara, ali da pošaljem upit na email , pa će oni potražiti od dobavljača.

U email koji sam im poslala sam napisala koji memoriju tražim, za koji tip laptopa, a u odgovoru su mi ponudili tu od 1600 mhz, i na moj upit da li će raditi u mojem laptopu, napisali su da sigurno hoće.

Po vašem mišljenju, tko je u pravu? Hoće li ova memorija raditi u mom laptopu? Unaprijed svima veliko hvala na odgovoru , i molim vas pomagajte. Neznam koga da slušam.

Ovdje piše da radi na toj frekvenciji 1333 mhz na najnižim postavkama https://www.cpu-world.com/CPUs/Penti...m%20N3530.html

da li to znači da bi memorija sa 1600 mhz radila?

Zadnje izmijenjeno od: leonela. 06.10.2021. u 21:23. Razlog: dodatak
leonela je offline   Reply With Quote