View Single Post
Staro 06.10.2021., 09:02   #13
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor v_pula Pregled postova
@Karlo,

hvala na odgovoru i pojašnjenjima. Gledam malo taj Fritz 7590 ali bome mu je cijena onako poprilična. I prije sam gledao ovaj TP Link VR400 i čini mi se ok...koliko vidim nije velika razlika u cijeni između njega i modela AC2100 (cini mi se da je razlika u usb portu i većoj propusnosti kod wi-fi), ako se ne varam...da li si imao iskustva sa nekim od ta dva ili bilo koji da uzmem neću pogriješiti ? :-)...bitno mi je da je stabilan i da nema mušica.
i mislio sam kontaktirati Uzi...
ako bi ipak išao naručivati preko Alze a obzirom na ove promjene kod slanja paketa, carine i sl. plaćam cijenu sa VAT-om koja je navedena na njihovoj stranici+ shipping i ne ide ništa više (osim onih 18kn pošte)?
hvala
TPLink VR2100 ima dosta bolji Wi-Fi od TPLink VR400.
Radije uloži u TPLink VR2100 radi supporta a i podržava veće profile i fičre na VDSLu za razliku od TPLink VR400.
Koliko sam čuo neki govore po TPLink forumu da se VR2100 pregrijava ali to je jako mali broj korisnika pa nemaš brige inače ima on veliki hladnjak odispod pa je i normalno da se grije.

https://community.tp-link.com/en/hom...m/topic/275654

Ovi TPLinkovi kao i Asusi nemogu odraditi VoIP(telefon preko rutera) ali uredno odrađuju Internet+IPTV a jedino rješenje je da zoveš SZK da te prebace na MSAN pa onda ide klasična fora sa splitterom.

Za podignut Internet i IPTV na vlastitoj Modem Ruter opremi trebaš znati postavke i PPPoE Username i Password a sve to imaš navedeno u onoj mojoj temi o postavkama koju sam gore linkao.

Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Pretpostavljam da se tu radi o bakrenoj parici. Ako je tako preporučam ti da operaterov router prebaciš u bridge a iza nakači što god hoćeš, već i low-budget Mikrotici će raditi puno bolje od operaterovih routera, a tu su i igračke poput TP-Linka ili pristojni routeri poput ASUSa.

Ono što ti operater da je u pravilu potkapacitirano što se hardvera tiče, to su uređaji od 15-20 eura, pa kad procesor opteretiš NATom i ostalim IP stvarima događa mu se da puca sync prema centrali. Kad makneš to breme s njega i ostaviš ga da radi samo kao modem i VoIP već mu je puno lakše pa radi dosta stabilnije.
Druga prednost je što ako ti dođe prenapon po parici izgorit će operaterov router koji će ti oni zamijeniti. Ako ti izgori vlastiti xDSL router od 2000kn onda već imaš problem, pogotovo ako ti servis ne prizna garanciju jer mu smrdi paljevina na RJ14 konektoru
Eh da je sve baš tako.ISP ruteri imaju loš modem,nikakvi hladnjak pa krepaju s vremena na vrijeme.
Inače TPLinkovi imaju zaštitu od udara groma a čak i daju garanciju na to.
Dali trebam pričat da se bolje syncaju i na otvorenom VDSL profilu znaju povući i do 8 Mbit više u downloadu od SpeedŠrota.
Meni su na SZK govorili da mogu maximalno imati 72/36 a gle čuda Asus vuče 81Mbit Down//41Mbit up

https://imgur.com/a/hgjtgnv

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 06.10.2021. u 10:09.
Karlo666 je offline   Reply With Quote