Sta fali Nexenu? Ja sam uhvatio na nekom popustu 4x Nexen nFera SU4 po 55€ komad i odusevio se kako je dobra guma. A ako je dobra za mrcinu od 2 tone i 260 konja, onda je dobra i za sve ostale manje i slabije aute.
Skidam kapu premium gumama i uvjeren sam da ima razlog zasto su premium, ali sam takodjer uvjeren da nas 90% tu nikada nije iskoristilo preko 50% mogucnosti jedne budget gume, a da o premiumu ne pricamo. Auto se vozi glavom, ne ceka se da ti guma spasi istu kad umislis da si Senna a ne znas okrenuti volan posteno.
Sto se tice odrzavanja vise srednje klase, ne mora ni to biti skupo ako ne umislis da moras raditi servise u ovlastenom. Evo ja npr. odradim zamjenu ulja i filtera u brzom servisu kod kojeg dobijem garanciju i upis u digitalnu servisnu za nekih 120€. Ljetos na godisnjem sam dole kod nas zamijenio straznje disk plocice za neku sicu tipa 50ak € i to je u ove dvije godine koliko ga vozim bilo sve sto je trazio.
Mislim da redovni servisi na ovoj klasi auta nisu problem koliko je problem sto ljudi daju zadnje novce za najjeftiniji primjerak na mobile.de pa se uhvate za glavu kad im se krene kvariti radi neodrzavanja.