Citiraj:
Autor domy1
Imao 16 original, pa 17, i sad 18, a zadnji auto najmanje sportski, tak da...
Ne kužim samo pored rege i kilometara, kako su nekome gume tako teška stavka u novčaniku? Nisam štedio na gumama nikad, niti ću i sada. Samo razvijanjem cjelogodišnjih su mi postale opcija, jer naprosto bacim 2 seta s preko pola života ripni (obično oko 5-6mm).
Zimu ću pregurat na poštenim kišnim ljetnima, ako se pokaže ok, neću cjelogodišnje niti razmatrat. Financijski računica 16 dva seta i jedan 18 mi je maltene ista. Prvi sam za zimske gume, ali kada bi vidjele išta snijega.
|
Ne kužim samo pored rege i kilometara, kako su nekome gume tako teška stavka u novčaniku?
Sam sebi si kontradiktoran, no dobro.
Što se guma tiče mišljenja sam da su top level gume od po 1200-1500kn jedna meni osobno puno. Primanja su mi 4500kn. Kad dobiješ kredit i režije jasno, i on da bi ja trebao izdvojit jedan mjesec ladno 6k kn za gume.
Ako mogu proići za 3, za srednju klasu semperita, nexena, klebera itd zašto ne jer su se pokazale kao jake dobre gume.
Siguran sam da 90% foruma vozi conti i good yeara, ali nekima već žice vire izn njih jer su zadnji put kupili takve gume kad su ih dobili uz auto.
Po meni, na drugom autu imam isto dva seta, tako ću i na ovom.
Moram uzet ljetne felge, a barem 18, to malo spustit i uz to odgovrajuće ljetne gume, a zimu ću uzet nove i stavit na set 17 i tjt.
Hvala svima na savjetima i preporukama.