Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.10.2021., 16:13   #56963
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
LFA nije rađen da se na njemu zaradi nego da se vidi što Toyota može napraviti. Da su htjeli zaraditi, ne bi napravili samo 500 primjeraka već bi ih štancali kao Audi svoj R8. Financijski je sigurno bio flop, ali tehnološki nikako.

Poznata je činjenica da je motor priča za sebe i da ga neki uvrštavaju među najbolje motore u toj klasi. U njegov je razvoj bila duboko uvučena i Yamaha.
I reci mi, kome su to pokazali? Jesi kad vidio nekog tko je rekao, vau, vidi LFA, ova Toyota je stvarno top auto firma? Ne bi rekao.

Mogao je i Audi napraviti R8 u manje komada, ali onda ne bi imao isti efekt. R8 je isto auto da pokaže što Audi može napraviti najbolje. Ali taj R8 možeš vidjeti u Berlinu, Parizu, Krakowu, pa kvragu, vjerojatno i u Zagrebu i možeš čuti kad zaturira motorom i reći, jbt to je auto i nakon toga bi možda i ti htio neki drugi Audi koji je jeftiniji. Sad svi znaju šta i Audi može napraviti kad vide R8 na cesti, na autoshowu gdje osjete taj auto, a ne sa stranica Toyota ili wikipedije.

S 500 komada nećeš napraviti ništa jer taj auto nitko neće vidjet osim na nekolici autoshowova i par izložbenih primjeraka u salonima ako je bilo. 99.9% populacije će za taj auto čuti jedino na Wikipediji. Takve limitirane serije si mogu priuštiti Ferrari, Bugatti, Lotus, Aston Martin i slična imena koja su već brend i za koja se već zna što pokazuju.

Sori, za mene će bilo koji takav auto biti i ostati flop, jer nitko živ (i prosječan čovjek) zbog tog auta nije rekao “Hm, vidi, ova Toyota zna napraviti heben auto, a ne samo one kamione za teroriste i gradske aute.” I sam si napisao da je to auto rađen da pokaže što Toyota zna. A za taj auto znamo mi tu u automobilističkoj temi i još ostali fanovi auta. To za mene nikako nije uspjeh kad preko 90% ljudi za taj auto nikad nije ni čulo.
Exomaniac je offline   Reply With Quote