Citiraj:
Autor 1v@n
Što to Japan danas točno proizvodi?
Sve što su proizvodili prije 20 godina se danas proizvodi u Kini i Tajvanu.
Možeš nabrajati japanske firme do sutra, ali ono što proizvode kod sebe i izvoze van baš i ne možeš.
Nisu ti avionske karte toliko skupe više, slobodno digneš guzicu i malo vidiš svijeta. Za brzu željeznicu ni ne moraš do Japana, možeš i do Njemačke i Francuske.
BTW, za tvoju neuku guzicu, najbrži vlak je...kineski...Maglev
|
Sve što mogu i trebaju proizvode na domaćem tlu, ono što ne moraju proizvode tamo gdje je jeftinije, kao i svaka druga država na svijetu.
Totalno je nebitno gdje je sama proizvodnja određenih komponenata, gleda se gdje je razvijeno i dizajnirano i gdje ide prihod od prodaje.
Ne znam samo kako japanci išta razviju ako komuniciraju isključivo faxevima (provala godine).
Što to MI točno proizvodimo i po čemu ste ti i tvoja cura zaključili da smo napredniji od Japana? Hoćeš više odgovoriti na to?
Nabrojao sam ti 10 njihovih auto-moto kompanija koje spadaju u sam svjetski vrh pa kvaliteti, dok mi nismo uspjeli zadržat ni proizvodnju limex bicikala nego smo i to prodali pa sad proizvode lopate za snijeg.
Daj pliz nemoj više lupat, stvarno ne mogu vjerovat da ovo piše ozbiljan čovjek...
Baviš se fotografijom pa i sam znaš da su i na tom polju japanci najjači, ili ti možda ima fotoaparat koji je razvijen u tehnološki osvještenoj hrvatskoj čiji je zadnji IT stručnjak bio Tesla ...