Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.10.2021., 20:08   #56937
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor masterCG Pregled postova
Ma normalno, ali ne treba širit temu jer svi dobro znamo što Japan sve proizvodi i da se njihove kompanije mogu nabrajat do sutra, ovo je čisto da se zadržimo na autima i prometu...

Pa Japan ima 50 kompanija koje spadaju u Fortune 500, lol, a balkan koliko? Jel opet 0?
Stvarno ne znam kakve su to uopće usporedbe... lol

Ali dobro, znam gdje smo možda puno jači od Japanaca, u željeznici.
Opće je poznati da je naš HŽ lider u globalnom željezničkom prijevozu sa vlakovima koji putuju 35 km/h, kasne 6 sati i malo-malo udare u neki auto-kamion jer nemamo signalizaciju
Naspram japanaca i njihovih željeznica gdje se putuje 300 km/h: https://en.wikipedia.org/wiki/Centra...ailway_Company

Brodogradilišta da ne spominjem, ali bitno da su oni zaostali jer tako kaže nečija cura koja je tamo bila i koja je japan upoznala na relaciji kuća-posao
Što to Japan danas točno proizvodi?
Sve što su proizvodili prije 20 godina se danas proizvodi u Kini i Tajvanu.

Možeš nabrajati japanske firme do sutra, ali ono što proizvode kod sebe i izvoze van baš i ne možeš.

Nisu ti avionske karte toliko skupe više, slobodno digneš guzicu i malo vidiš svijeta. Za brzu željeznicu ni ne moraš do Japana, možeš i do Njemačke i Francuske. Čak i Španjolske i Italije.
BTW, za tvoju neuku guzicu, najbrži vlak je...kineski...Maglev. Od 2004. u upotrebi
Japanski nisu više ni u top 5. Stariš jbg

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.10.2021. u 20:17.
1v@n je offline   Reply With Quote