Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.10.2021., 18:22   #56928
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
po kojim pokazateljima temeljis ovo ? na temelju čega ?

jer danas bez obzira na kineski rast, Kina ima točno 4 puta manji standard nego Japan
Iskustva bliskih ljudi koji žive i rade u Kini i Japanu, ne po iskustvima ljudi koji su gledali Japan na youtubeu i u filmovima.

Čuj ovo, ima 4 puta manji standard. Uspoređuješ Japan koji je 25 puta manji od Kine i koji ima 1.3 bilijun manje stanovnika.
Naravno da je Kina raznolikija, ali ne pričamo o životnom standardu, nego razvijenosti zemlje. Usporedi Tokyo i Osaku s Pekingom i Šangajem.

Citiraj:
Autor masterCG Pregled postova
Japan sa toliko jakih kompanija nazadniji od balkana... gasi internet
Dotični post svakako treba sačuvati za arhivu.
Sačuvaj si slobodno za arhivu, uokviri i stavi na zid, stavi i na majice ako hoćeš. Putuj malo i proširi vidike.

Cura mi je radila u Osaki u bolnici, provela je u Japanu neko vrijeme i veli da je Japan danas tehnološki na razini Hrvatske, ako ne i gore. U Kini je bila prije dvije godine, opet ne turistički, nego poslom par mjeseci

Glavno sredstvo komunikacije u Japanu je fax, a ako želiš saznati više, slobodno iskoristiš internet i tražilice. Možda dođeš i do japanskih web stranica. Kad sam već Osaku spomenuo, ovo je službena stranica grada Osake
https://www.city.osaka.lg.jp/

Tokyo?
https://www.metro.tokyo.lg.jp/english/

Jel ti izgleda kao nešto otprije 20 godina? Sve je takvo.

I meni je Japan bio pojam tehnološki najnaprednije države na svijetu kad su imali mobitele s TV tunerima i svu divlju elektroniku kojoj smo se divili. Danas je to Kina, nažalost.
Japance je zaustavio njihov ponos i zatvorenost.

Svatko tko je posjetio Japan će ti reći točno ovo što možeš vidjeti i ovdje

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.10.2021. u 18:30.
1v@n je offline   Reply With Quote