View Single Post
Staro 02.10.2021., 08:55   #5875
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Imao sam i ja isti slučaj, čak mislim da mi je kolega Alien poklonio Plextor sa puknutom ladicom ... očito da je čest problem

Ono što je daleko ozbiljnije i teže za popraviti je mali plastični zupčanik na motoru ladice, zbog kojeg toliko krči uvlačenje i izvlačenje ladice.
Bas sam htio reci da nije toliko ni do ladice, malo super ljepila i zalijepi se ta ladica jako dobro. Kod ovog kojeg Trekkie spominje nisam primjetio uopce da je ladica krpana, izgledalo je kao da je napuknuta. Tek kad sam ga raskopao i pogledao ladicu od ispod sam vidio da je netko tu imam razne "radove"

Kaj se tiče rondanja po mom iskustvu rondao bude ti svaki drugi drive, a i više od svakog drugog cim više ideš sa godištem unatrag, jer tu se plastika vec malo potrošila na mjestima, stvari više ne sjede di trebaju nakon 15-20 godina i slicno... Osobno sam odustao uopce od zamaranja sa ladicama i samo gledam i slušam kakva je akustika i kvaliteta kod čitanja, tipa po mogucnosti da čita i rw i prženo i original. A s obzirom na velicine diskova
koje smo imali nekada i koje mi imamo sada u tim konfama to uglavnom završi tako da sripam disk u image i mountam ga preko dt kad mi se igra ta igra, čisto iz lijeno/prakticnih razloga (najvise da ne drapam originalne stare diskove)

Tak da nemoj se prevec zamarati sa tim, uzmi najbolje drajvove za DOS i w95 ako imas takvih konfi, ovo ostalo sve moze i preko dt i sličnog za praktičnu primjenu
Alien_200581 je offline   Reply With Quote