View Single Post
Staro 18.09.2021., 22:41   #12164
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
U svakom stanu je ugrađen TK ormarić koji ima UTP i Coax do svake sobe (coax spojen na ZAS), taj dio je odrađen okej, A1 se samo treba ubosti u taj ormarić. Od glavnog TK ormarića na svakom katu ide UTP do svakog stana.
A1 je nudio svoju kutiju uz svaki ZAS ormarić pa da ulaze preko postojećeg coaxa u stanove, ali koliko je to dobro, toliko može izazvati problema u budućnosti.
Kod nas u zgradi, svaki stan ima 2x coax. Jedan koristi A1 koji je došao u zgadu tokom izgradnje, a drugi je na zemaljskoj anteni.
Imamo i optiku razvedenu, ali sumnjam recimo da će tcom(ili a1) to koristiti ako ikad dođe zbog xy razloga. Ali srećom, sve ide kroz bužir, pa nije problem poteći do svakog stana ekstra kabel.

Da se vratim na ovu priču da je A1 bio u zgradi tokom izgradnje. To je takva klika diletanata da to nisu istine.

Zgrada završena, uselili prvi u zgradu. Zovem A1 da mi spoje net, kad ono, pa na vašoj adresi nemamo infrastrukturu. Reko daj zovite nekoga od tehničara, kad otvorim komunikacijski, razmotaju mi se coax kabel na kojemi piše Bnet.
2 mjeseca smo se natezali i oni si provjeravali "interno", dok nisam popi*dio i sve im to na zid na fejsu napisao. Nakon tjedan dana, stiže tehničar sa ubee-tom Prejadno je što danas moraš nekoga javno ispljuvati da bi ti omogućili nešto.

Što se same gigabit brzine tiče, ja nemam tu mogućnost, a po defaultu sam na 200/20.