Don't sweat it, vjerojatno je loš bin ili su ga kinezi izmrcvarili, možda je bio ispod nekog pasivca ili tko zna cega pa je degradirao s godinama od temp ili overvolta, ko bu ga znao. Ak krepa ima first gen i3/i5 ko šalate za nikakvu lovu, jedini faktor koji je falio za takvu konfu je bio kaj nisam imao adekvatni cooler za ozbiljniji oc nego zujalicu od 38 kuna, a kako je sada i to riješeno dok ide ide. Tbh mislim da ce radit jos godinama uredno ovak na 4gige sa tim temp i tim voltažama... Jedino sam malo razocaran jer je bio poprilican hajp kako se klokaju c2d ko blesavi a na kraju ispalo mediocre

Lutrija valjda
Btw upravo testiram cf setup i sve dela ok, isao sam formatirati drugu karticu u fdisku i komp se zrestartao kod kreiranja particija, tak da def nekaj ni valjalo negdje... Preštekao na drugi floppy power konektor i zamjenio ide kabel, kartica formatirana i vidljiva na lapu preko usb-a. Sad reinstaliram DOS na onu prvu koja nije radila ali definitivno smrdi na neki kabel koji je potajno koraptao fs. Ali zanimljivo ona "nevidljiva" kartica se uredno zbutala u dos i cak prosla scandisk na svim particijama... Retro weirdness
Update:
Evo i u prilogu slike testne postave, sve šlakaju osim onog zadnjeg 1080x izroda koji i dalje radi kao disk u DOS mašini, boota se i sve ostalo ali preko usb-a obdbija suradnju. Moguce da je brzina prevelika za adapter i da je to neki dizajn za fotice/kamere. Plus fun fact jedina kartica koja je pokazivala drugaciji ukupni sajz (par mb manje od ostalih 8gb modela) tako da moguce da ima i nekih internih razlika. Transcend i kineski budget odron rade izvrsno
Btw brzine su odlične na svim karticama koje rade, 4 particije se formatiraju unutar 2-3 minute, sretno sa klasičnim mehaničarom to izvesti u tom roku

Kod ručnog formatiranja slobodno zaboravite na /q, nema potrebe za tim. Also, bilo mi je dosadno dok se DOS instalira sa disketa 4 puta za redom pa sam malo njuškao, brzina deklarirana na cf karticama je ako sam dobro razumio identicna audio transfer rejtovima (tj. brzinama cd-romova). Dakle cak i najgora kartica koju sam imao ima brzinu 80x što je prilicno sick...