Citiraj:
Autor Alien_200581
Ja se samo nadam da ce covjek svojim nasljednicima objasniti koji je okvirni value ovog podruma  Krepani ili nekrepani kondenzatori unutar kutija, sealed box je sealed box...
|
16 polica, svaka teška 60k kn, cca je to plaćeno 1M kn,
u današnjem novcu 2M kn s obzirom na inflaciju.
Netko bi kupio stan u Zg. ili apartman, ili sportski auto, a veoma rijetki ovo.
Svatko ima svoje veselje
Citiraj:
Autor stef
Kako pratim i retro teme u automobilizmu, shema je da vrijednost u nekom momentu cagne ... kad "odu" svi kojima je to zapravo predstavljalo vrijednost, odnosno koji su sentimentalno vezani za to. Slično je sa stripovima. Poznam lika nedaleko sebe koji na aukcijama stripova okrenuo 2 milje. Tko će za 40 godina iskeširati hrpu love za full kolekciju Alana Forda, mint codition / praktički neprolistanu ? Danas kad uđeš u stripoteku, unutra je uglavnom ekipa od 50 godina. Slučajno? Naime 70-ih, 80-ih i još 90-ih se uglavnom čitalo. I to na veliko.
|
Meni je želja bila kupiti prvih 50 brojeva Alan Forda u tvrdim koricama.
Međutim, nekako mi to nije više prio u životu.
Kolekcionari se poslije prebace na trajnije stvari; marke, značke, numizmatiku.
Poznajem dva kolekcionara koji od toga žive.
Jedan mi se prije godinu dana pohvalio da je sa značkama sa Hrelića kupio stan. Kupi po 50 lipa, proda po 10 kn, ima trgovinu na ebayu sa 40.000 artikala.
Citiraj:
Autor Trekkie4
Znaš, ovo jako podsjeća na citat iz serije Star Trek Deep Space Nine... U jednoj sceni Shimerman (Quark) & Auberjonois (Odo) razgovaraju, i Quark pokušava otkriti kako bi mogao podmiti Odu. Pa mu nudi razne stvari, međutim Odo nije impresioniran. Mrzovoljni mjenjolik, kojem nije do stvari, i ne drži do njihove vrijednosti jer ima sve što mu je u životu potrebno.
I u jednom trenutku Odo veli sljedeće: "Nikad nisam razumio ljudsku želju za gomilanjem stvari. Kupuješ i nagomilavaš godinama, i zatim umreš. A onda tvoja obitelj sve to proda, i ciklus opet počinje iz početka" Jedna od genijalnih stvari koje su mi ostale u pamćenju iz DS9, odlična serija by the way!
|
DS9 je bila malo "dosadnija" od ostalih ST serija gdje su okolo letjeli i tražili avanture.
Tu su jedino Quark i Ferengiji briljirali sa svojim pravilima stjecanja,
meni najdraža;
11. I kada je besplatno, uvijek možeš kupiti jeftinije.
242. Više je dobro ali sve je bolje.