View Single Post
Staro 13.09.2021., 21:18   #5624
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor 512bit.net Pregled postova
Jedno pitanjce.

A vezano što član foruma (Artex) u svom podrumu ima neotvorene u celofanu matične i grafičke starije od 20 godina.
Što se sa tim hardverom događa?
Osim CMOS baterije koja je vjerojatno otišla nakon 7-8 godina,
da li su kondenzatori premda nisu korišteni sačuvali svoje osobine,
da li su se termalne paste ispod coolera pretvorile u glinu a ventilatori zaribavaju,
i sl.
Vjerojatno će sve ostati zapakirano još par desetaka godina,
ali kada se jednom otvori, hoće li normalno raditi ili će biti potrebna generalka.

I da li je to razlog da se događa ovakva reinkarnacija (Voodoo5 6000)
(jedan poznanik ju je nedavno kupio i testirao)

https://www.tomshardware.com/news/3d...tter-than-ever
Artex nije član ovog foruma, kolega je na TechPowerUp forumu, u njihovoj verziji ove naše teme, pod nazivom TPU's Nostalgic Hardware Club gdje sam i osobno bio aktivan više godina, i napravio/dokumentirao više toga. Daleko više da budem iskren nego ovdje, jer je ova tema tek nedavno "živnula".

Vezano uz njegovu kolekciju, našao sam svoj originalni post iz 2020. godine (zar je već TOLIKO vremena prošlo?!) gdje sam prenio dobar DIO njegove kolekcije. Pa ako te zanima, baci oko na fotke u nastavku:

Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Nego, evo da podijelim nešto posebno... Imamo na drugom forumu jednog člana, zove se Artex.

Uglavnom, čovjek tako eto voli stari hardver, i ima poveću kolekciju hardvera u svom podrumu... Mogu to opisivati ili prepričavati, ali mislim da je najbolje da pokažem slike jer one govore 1000 riječi

(sve slike i autorska prava na iste su njegova, ja ih samo prenosim)

Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Okie dokie!

Starija serija slika... Neke su duplići, već viđene komponente iz prijašnjeg posta. Bilo kako bilo, tip je legenda...
  Reply With Quote