View Single Post
Staro 13.09.2021., 19:47   #42520
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
6. Moja visina za lakše snalaženje oko veličina: visok sam oko 183 cm, i skoro nabacio u zadnje vrijeme 100 kg :/ a nekada sam bio puno više fizički aktivniji, koliko sam vidio u dechatlonu su M do 174 cm, a L do 184 cm pa dalje idu XL... na što moram paziti pri odabiru veličine okvira, pitam, u slučaju da me u dechatlonu netko ne bi krivo savjetovao, nego da priča po vlastitom nahođenju i onome šta je "čuo negdje" (ne znam koliko su ti prodavači experti)

P.P.S. prodavačica u dekatlonu u rijeci mi je rekla da sam na svojih 183cm/skoro 100kg više za "M" veličinu nego "L", a na etiketama obješenim na biciklama piše skroz drugačije, tako da... bolje pitati na forumu nekog ko zna i siguran je nego prodavače, jer u zadnje vrijeme prodavači su postali stvarno katastrofalni spram robe koju prodaju
Ako nemaš friškog iskustva na biciklima modernije geometrije, teško je reći.

185cm/100kg je kod mene i uvijek sam preferirao manje okvire: dok su mi svi govorili da trebam L, kupovao sam M i bio sam zadovoljan izborom.

Zadnji bajk nove geometrije sam namjerno uzeo veći nego bih intuitivno odabrao nakon što sam isprobao nekoliko modela bajkova u obje veličine. Jednostavno mi je bolje sjeo L sa kraćom lulom nego M s nešto dužom. Ako ikako možeš isprobaj bajk prije kupnje. Najvjerojatnije je to nemoguća misija, ali u nedoumici bih savjetovao da u slučaju MTB-a ideš na veće. Za ostalo nemam iskustva.