1. Bicikl kupujem jer želim: postati fizički aktivan, povećati vrijeme boravka u prirodi, a da nisam "na nogama", kao klinac sam se volio voziti s Norco Volwerine, a tada sam ju zbog okolnosti prodao
2. Bicikl namjeravam voziti po: 50% cesta, 50% makadam, šume, biciklističke staze, nikakva divljačka vožnja, skakanja, downhilli itd. me ne zanimaju
3. Bicikli ću voziti (kako često): dosta često, možda čak i svakodnevno
4. Bicikl sam spreman platiti: 4000-4500 kuna (preferiram novo jer koliko sam gledao na facebook marketplace-u ljudi uvaljuju prahistostorijske bicikle iz 1997. godine po 3000kn)
5. Bicikli koji mi se sviđaju i odgovaraju mojim potrebama, sa linkovima iz trgovina:
https://www.decathlon.hr/brdski-bici...d_8500761.html - jucer sam se u dechatlonu rijeka zaljubio u ovog kineza

4300 kn je na licu mjesta (ili nije kinez?

)
6. Moja visina za lakše snalaženje oko veličina: visok sam oko 183 cm, i skoro nabacio u zadnje vrijeme 100 kg :/ a nekada sam bio puno više fizički aktivniji, koliko sam vidio u dechatlonu su M do 174 cm, a L do 184 cm pa dalje idu XL... na što moram paziti pri odabiru veličine okvira, pitam, u slučaju da me u dechatlonu netko ne bi krivo savjetovao, nego da priča po vlastitom nahođenju i onome šta je "čuo negdje" (ne znam koliko su ti prodavači experti)
- može li se što bolje naći za tu lovu? mada, u ovu sam se baš zaljubio na prvi pogled i probao sam je voziti i odgovara mi skroz
- usput mi treba i preporuka za nosač za automobil za bicikle (da je barem za 2 odrasle + 1 dječja), kaže mi frend da one jeftinjave ne kupujem, a kuku nemam, savjetuje me da kupim onu s kojom se može prtljažnik otvorit, a takve od thule-a koštaju 3500 kn koliko sam vidio
P.S. to je ova:
https://www.youtube.com/watch?v=eNaAGw6Jvvs
koliko vidim, lik je u videu napisao da se stražnji amortizer ne može uopće zaključati/lockati i da je to nešto negativno? jesam dobro shvatio?
P.P.S. prodavačica u dekatlonu u rijeci mi je rekla da sam na svojih 183cm/skoro 100kg više za "M" veličinu nego "L", a na etiketama obješenim na biciklama piše skroz drugačije, tako da...

bolje pitati na forumu nekog ko zna i siguran je nego prodavače, jer u zadnje vrijeme prodavači su postali stvarno katastrofalni spram robe koju prodaju