View Single Post
Staro 10.09.2021., 11:52   #5573
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Tnx na savjetima i pojašnjenjima I mislio sam da je u pitanju ovako nešto što veliš Nikky, da bi ta ocitanja pomogla kod eventualnog stabiliziranja oc-a. Sad mi je jasno

Ali nisam našao ništa o tome u nijednom gajdu pa za sada budem probao sa 100/101 eventualno ako bude nekih bizarnosti. Ali s obzirom da ploča ima integrirani wlan on se spominjao u par navrata kao problem kod jako visokih kolkova (mislim da je bilo nesto u rangu tipa 450+ fsb) gdje ju se treba disejblati. Budemo vidjeli, po ovome kaj sam citao zadnjih dan dva po netu, dizanje pci-e se uglavnom spominjalo sa q procesorima i to kad je ekipa cjedila zadnji moguci mhz iz konfe i isla na full fino tjunanje, ipak ne mislim ici tako daleko. Cilj je 4 gige a ako ide i koliko dalje ide sa razumnim v/temp za 24/7 necu se buniti...

Btw ja isto mislim da bude pobjedio c2d, iako jedan kolega mi je vrlo ljubazno ponudio na poklon i5 750 koji paše na onu ploču ali njega budem za sada spremio skupa sa 540-tkom. Realno oba proca su odlicna za XP ali i3/i5 uz pravi cooling imaju više potencijala za w7/10 ako mi zatreba neki HTPC ili nekaj slično u buducnosti, a i kao što si Exy rekao ovo je top c2d model pa bi bilo šteta da ga se ne koristi kad vec imam i dobru ploču i ddr2 900/2.1v i 850w napajanje unutra

Kako izgleda za sada, ovo bu se klokalo jako dobro, ne iskljucujem ni 4.2 ako se cooler pokaže dobar s obzirom da sam atm na 3.6 sa 2 koraka ispod "stock" voltaže koju ploča trpa automatski, tako da mislim da sa nekakvih 1.3v i adekvatnim coolerom sigurno ide na 4 a možda i dalje. Sad samo da Protis isfura "kuhlehr" pa cemo vidjeti do kuda ide
Alien_200581 je offline   Reply With Quote