Citiraj:
Autor stef
Ja sam eksperimentirao s 2 fana na LC, na kraju sam odustao. Naime, 2 venta se čuju, jedan ne, a razlika je bila tek koji stupanj. Držim ih na oko 1000 o/min, to je nekakva granica (ne)čujnosti. Xeoni su undervoltani i overclockani  .
|
Sjećam se cijele debate o push-pull sustavu kad sam prvi put kupovao Hyper 212, negdje tamo 2011. godine. Stavio sam gore dva Blademastera 120, očekujući dramatično bolje rezultate ... ali dobio svega stupanj ili dva manje od jednog.
Međutim, također se sjećam i ovog ... netko je dokumentirao temperature na tower design coolerima, i zaključio da je najefikasniji setup onaj "pull". Znači, da se razumijemo - ne onaj jedan vent koji dolazi tvornički na cooleru i koji upuhuje zrak kroz njega, nego samo jedan vent sa stražnje strane, koji uvlači zrak kroz radijator i ispuhuje ga sa druge strane. NAVODNO je temperaturna razlika bila i do 5C ako ne i više.
Da li je to istina ili ne, nisam probao. Ali možda budem morao sad, ovisno o tome koliko visoke HyperX RAM pločice budu bile u odnosu na 212, pa ga eventualno budem morao montirati sa stražnje strane aluminijskog bloka.